TEEN COURSES

Wing Chun - Διέξοδος στα Προβλήματά εφήβων

TEEN COURSES

Οι έφηβοι, αν και έξυπνοι και ικανοί, συχνά αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην πορεία της ανάπτυξής τους. Η αρνητική στάση απέναντι στη ζωή είναι συχνή και η ενασχόληση με μια πολεμική τέχνη μπορεί να αποτελέσει διέξοδο, βοηθώντας τους να αντιμετωπίζουν θετικά και με θάρρος τα προβλήματα της ζωής.

Οι πιέσεις από συνομήλικους, η επιθυμία για αντισυμβατικότητα έναντι των γονιών και οι ενδογενείς ορμόνες μπορούν να κάνουν τους έφηβους απαιτητικούς. Για τους γονείς, είναι δύσκολο να είναι κοντά τους σε αυτήν τη φάση.

Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζονται είναι ένας τρόπος για να διαχειρίζονται τις απογοητεύσεις τους και μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς μπορούν να εξελιχθούν και να βελτιωθούν.

Μήπως το παιδί σας κατά την εφηβεία του χρειάζεται βοήθεια;

Ένας έφηβος μπορεί να βρεθεί σε ευάλωτη θέση κατά τη διάρκεια της εφηβείας του για διάφορους λόγους. Εδώ είναι 8 λόγοι για τους οποίους ένας έφηβος είναι ευάλωτος και πώς το Wing Chun σαν πολεμική τέχνη μπορεί να τον βοηθήσει:

 • Αυξημένος Στρες: Η πίεση από το σχολείο, την οικογένεια και τους ομοτήκους μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα στρες.
 • Ανασφάλεια και Αυτοεκτίμηση: Οι έφηβοι αναζητούν την ταυτότητά τους και μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αυτοεκτίμηση και την ανασφάλεια.
 • Κοινωνική Πίεση: Η ανάγκη για αποδοχή στον κοινωνικό κύκλο μπορεί να οδηγήσει σε ανασφάλεια και άγχος.
 • Προβλήματα Συμπεριφοράς: Ορισμένοι έφηβοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συμπεριφορά τους, όπως εξάρτηση από ουσίες ή επιθετικότητα.
 • Εκφοβισμός: Ο έφηβος μπορεί να είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο ή στο διαδίκτυο.
 • Δυσκολίες στην Επικοινωνία: Πολλοί έφηβοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έκφραση των συναισθημάτων τους.
 • Πίεση για Επίτευξη Επιτυχίας: Η ανταγωνιστική φύση της εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργήσει πίεση για επίτευξη επιτυχίας.
 • Οργανωτικά προβλήματα: Ο έφηβος μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στον οργανισμό του χρόνου και των καθηκόντων.
 1. Αυξημένη Αυτοπεποίθηση: Η εξάσκηση μιας πολεμικής τέχνης βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση της ικανότητας να αποδέχεστε τον εαυτό σας
 2. Διαχείριση Στρες: Οι τεχνικές χαλάρωσης και η γυμναστική μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες.
 3. Κοινωνικές Δεξιότητες: Η εκπαίδευση σε ομαδικό περιβάλλον βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες.
 4. Ανάπτυξη Ευαισθησίας: Οι πολεμικές τέχνες ενισχύουν την αίσθηση της ευαισθησίας και του σεβασμού προς τους άλλους.
 5. Αυτοέλεγχος και Πειθαρχία: Η πρακτική της πολεμικής τέχνης διδάσκει τον έφηβο τον έλεγχο του εαυτού του και την πειθαρχία.

Αυτά τα οφέλη μπορούν να βοηθήσουν έναν έφηβο στην αντιμετώπιση και την υπερκέραση των προκλήσεων της εφηβείας του.

Η διαπαιδαγώγηση ενός εφήβου

απαιτεί υπομονή και επιμονή

Η διαπαιδαγώγηση ενός εφήβου απαιτεί μια ισορροπημένη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της ηλικίας τους. Κάποιες βασικές αρχές που μπορούν να είναι χρήσιμες σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνουν:

 • Κατανόηση και Σεβασμός: Κατανοήστε τις συναισθηματικές και φυσικές αλλαγές που βιώνουν οι έφηβοι και εκδηλώστε σεβασμό προς την ανεξαρτησία τους.
 • Άκριτη Επικοινωνία: Διατηρήστε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να μοιράζονται σκέψεις, ανησυχίες και ερωτήσεις.
 • Σύνθετα Όρια: Θέστε σαφή και λογικά όρια που σέβονται την ανεξαρτησία τους, αλλά παράλληλα προάγουν την υγιή ανάπτυξη.
 • Στήριξη και Καθοδήγηση: Προσφέρετε υποστήριξη και καθοδήγηση, χωρίς ωστόσο να επιβάλλετε. Αφήστε τους να κάνουν τα λάθη τους και να αποκτούν εμπειρίες.
 • Σεβασμός της Ιδιωτικής Ζωής: Κατανοήστε την ανάγκη των εφήβων για ιδιωτικότητα και χώρο.
 • Ενίσχυση Αυτοεκτίμησης: Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης.
 • Σεβασμός της Επιλογής τους: Δείξτε σεβασμό προς τις επιλογές τους και βοηθήστε τους να αναλαμβάνουν ευθύνες για τις επιλογές τους.
Educating teenagers

Τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν αρμονικά,

πνευματικά και σωματικά με την κάθε επίτευξη στόχου

Οι έφηβοι που κάνουν Wing Chun μαθαίνουν τα οφέλη του αυτοέλεγχου και της πειθαρχίας μέσα από κάθε προπόνηση. Τα μαθήματά δίνουν έμφαση σε βασικές αξίες, όπως η πειθαρχία, ο σεβασμός και η επιμονή.
Οι μαθητές του Wing Chun μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν ανθρώπους και καταστάσεις, μέσα και έξω από την σχολή. 

Afraided teen girl in hood

Οι επιθετικοί έφηβοι μαθαίνουν πως να ελέγχουν τον εαυτό τους

Οι έφηβοι που εκφοβίζουν τους συνομηλίκους τους το κάνουν συχνά επειδή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν ξέρουν τι να κάνουν με το φόβο, το θυμό και πως να διαχειριστούν τα μπερδεμένα συναισθήματα τους.

Η διδασκαλία του Wing Chun Kung Fu βοηθά τους εφήβους να μειώσουν την επιθετικότητά τους και να διοχετεύσουν την ενέργεια τους σε κάτι θετικό. Τους διδάσκει ότι η βία δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά τους.

Οι έφηβοι που έχουν την τάση να εκφοβίζουν, μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους και δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να ασκήσουν κανενός είδους βίας.

Συχνές ερωτήσεις

Το παιδί μου αισθάνεται ότι έχει γίνει στόχος εκφοβισμού. Πώς μπορεί να βοηθήσει η ενασχόληση του με το Wing Chun Kung Fu;

Τα παιδιά που αθλούνται στο Wing Chun ενισχύουν την δύναμη και την αυτοπεποίθηση τους , αυτό αντανακλάται στην αύρα τους. Γίνονται λιγότερο ευάλωτα και δεν στοχοποιούνται από τους εκφοβιστές. Επίσης μαθαίνουν πώς να αμύνονται αν χρειαστεί.

Μπορούν τα μαθήματα Wing Chun να βοηθήσουν το παιδί μου να αμυνθεί;

Ναί. Η εκπαίδευση στο Wing Chun χτίζει δύναμη, ευελιξία και έλεγχο. Διδάσκουμε βασικές κινήσεις αυτοάμυνας που κάθε έφηβος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του αν χρειαστεί.

Το παιδί μου εκφοβίζει άλλα παιδιά. Πώς μπορεί το Wing Chun να περιορίσει αυτή την τάση;

Δύο από τις βασικές αρχές του Wing Chun Kung Fu είναι ο σεβασμός και η πειθαρχία. Όταν οι έφηβοι μαθαίνουν αυτές τις αξίες, μαθαίνουν ότι μπορούν να σέβονται τον εαυτό τους μόνο όταν σέβονται τους άλλους. Τα παιδιά που έχουν σεβασμό για τον εαυτό τους δεν αισθάνονται την ανάγκη να εκφοβίζουν άλλα παιδιά.

Ανησυχώ διότι το παιδί μου είναι υπερβολικά επιθετικό. Δεν θα το κάνετε χειρότερο κάνοντας Wing Chun;

Όχι. Τα μαθήματα Wing Chun δεν ενθαρρύνουν την επιθετικότητα. Διδάσκουν στα παιδιά να ελέγχουν τον θυμό τους και να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Μπορούν να τα βοηθήσουν να συγκρατήσουν την επιθετικότητά τους και να βρουν μια θετική διέξοδο για αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ

Τα μαθήματα Wing Chun Kung Fu χτίζουν δύναμη.

Τα παιδιά που έχουν αυτοπεποίθηση είναι απίθανο να δεχτούν εκφοβισμό.

Οι μαθητές Wing Chun μαθαίνουν να ελέγχουν την επιθετικότητά τους.

Οι εκφοβιστές μαθαίνουν να σέβονται άλλους εφήβους εντός και εκτός της σχολής.

GET Register Now

8 + 1 =

Το τμήμα εφήβων επικεντρώνεται στην εκμάθηση των βασικών αρχών του . Η Φυσική προετοιμασία – Άοπλες φόρμες – Chi Sao (κολλώδη χέρια) – Εφαρμογές αυτοάμυνας – Εκμάθηση τεχνικών στην ξύλινη κούκλα. Όλα αποτελούν μια σταθερή βάση και εφόδιο για την παραπέρα εξέλιξη και μετάβαση στα μαθήματα ενηλίκων.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30' ΛΕΠΤΑ

Διατάσεις| Διπλώσεις | Στασεις (10′)

Η έναρξη του μαθήματος ξεκινά με φυσική και τεχνική προετοιμασία: αρθρικές, μυϊκές και καρδιαγγειακές ασκήσεις, τέντωμα, στάσεις και θήκες, την τεχνική χτυπήματος στα πόδια της αρκούδας, τους στόχους ή τις ρακέτες για δέκα λεπτά.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΦΟΡΜΩΝ (TAOS) – (10 λεπτά)
Μετά την έναρξη της φυσικής προετοιμασίας, η εκμάθηση των Φορφών μπορεί να ξεκινήσει. Στο , όλες οι τεχνικές που απαρτίζουν το στιλ περιέχονται στις φόρμες. Υπάρχουν τρεις φόρμες στο :

1 – Shil Lim Tao, “Ο δρόμος ο τρόπος η το σχήμα της μικρής ιδέας”

2 – Chum Kil ή Chum Kiu στα καντονέζικα, θα πει “γεφύρωση”

ΤΕΧΝΙΚΕΣ – (10 λεπτά)
Τεχνικές κίνησης, βασικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών (γροθιές, κλωτσιές, τεχνική παρακολούθησης κ.λπ)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ (60΄)

Στα τμήματα αυτά οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας, προκειμένου να διαμορφώσουν σωστά  τον χαρακτήρα τους, ενώ προετοιμάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουν τη ζωή με θάρρος και ειλικρίνεια.

s2Member®