TEEN COURSES

Teen Courses

H διέξοδος των εφήβων στα προβλήματα τους

  • Οι έφηβοι χρειάζονται βοήθεια για να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να ολοκληρωθεί η προσωπικότητα τους.
  • Συνήθως κρατούν μια αρνητική στάση προς την ζωή. Γι’ αυτό, η ενασχόληση τους με μια πολεμική τέχνη είναι διέξοδος και τους βοηθάει να αντιμετωπίζουν τα θέματα στάσης ζωής θετικά και με θάρρος.
  • Οι έφηβοι είναι έξυπνοι και ικανοί - αλλά μπορούν επίσης να γίνουν οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους. Μεταξύ της πίεσης των συνομηλίκων τους, της έμφυτης επιθυμίας τους να επαναστατήσουν εναντίον των γονιών τους και των ορμονών που αυξάνονται, για τους γονείς είναι σχεδόν αδύνατον να βρίσκονται κοντά τους.
  • Το μόνο που χρειάζονται είναι έναν τρόπο ώστε να διαχειρίζονται τις απογοητεύσεις τους,  μια ευκαιρία να μάθουν πώς να γίνονται καλύτεροι.

Μήπως το παιδί σας κατά την εφηβεία χρειάζεται βοήθεια

σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις;

  • Παίρνουν βιαστικές και κακώς μελετημένες αποφάσεις ενώ θα έπρεπε να έχουν καλύτερη κρίση.
  • Εκφοβίζονται στο σχολείο
  • Eίναι αυτοί που προκαλούν εκφοβισμό στους άλλους.
  • Δεν ασκούνται αρκετά ή χρειάζεται να χάσουν βάρος.
  • Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.
  • Τα παρατάνε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και αποτυγχάνουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Η διαπαιδαγώγηση ενός εφήβου

απαιτεί υπομονή και επιμονή

Μπορεί η λογική σας να λέει ότι αυτό που κάνετε είναι το καλύτερο για τα παιδιά σας. Επίσης θέλετε να έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν στη ζωή τους και θα θέλατε αυτό να συμβεί χωρίς να χρειαστεί να χάσετε όλη την υπομονή σας κατά την διαδικασία. Το να τους επιβάλετε την άποψη σας, μπορεί να καταλήξει στο εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Δεν είστε ειδικός ούτε ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Η πολεμική τέχνη του Wing Chun Kung Fu βοηθάει τα παιδιά μέσα από την προπόνηση να μάθουν τρόπους πως να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους. Τα μαθήματα αυτά, θα γίνουν οδηγός, στο σπίτι, στο σχολείο και στη ζωής τους.

Educating teenagers

Τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν αρμονικά,

πνευματικά και σωματικά με την κάθε επίτευξη στόχου

Οι έφηβοι που κάνουν Wing Chun μαθαίνουν τα οφέλη του αυτοέλεγχου και της πειθαρχίας μέσα από κάθε προπόνηση. Τα μαθήματά δίνουν έμφαση σε βασικές αξίες, όπως η πειθαρχία, ο σεβασμός και η επιμονή.
Οι μαθητές του Wing Chun μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν ανθρώπους και καταστάσεις, μέσα και έξω από την σχολή. 

Βοηθάει τους έφηβους να μην νιώθουν ανασφάλεια από εκφοβισμούς.

Ο εκφοβισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στα σχολεία σε όλη τη χώρα και αν το παιδί σας εκφοβίζεται, γνωρίζετε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Η συνεχής άσκηση πάνω στην πολεμική τέχνη του Wing Chun βοηθά τους έφηβους να σέβονται τον εαυτό τους, να αξιοποιούν στο έπακρο τα φυσικά ταλέντα και τις δυνατότητες τους, διδάσκοντας τους πως να ισσοροπούν την γαλήνη και την δύναμη μέσα τους.

Τελικά, τα παιδιά που αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και έχουν ανεπτυγμένη την αυτοπεποίθηση τους είναι λιγότερο εκτεθειμένα στον εκφοβισμό.

bullied teens
Afraided teen girl in hood

Οι επιθετικοί έφηβοι μαθαίνουν πως να ελέγχουν τον εαυτό τους

Οι έφηβοι που εκφοβίζουν τους συνομηλίκους τους το κάνουν συχνά επειδή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν ξέρουν τι να κάνουν με το φόβο, το θυμό και πως να διαχειριστούν τα μπερδεμένα συναισθήματα τους.

Η διδασκαλία του Wing Chun Kung Fu βοηθά τους εφήβους να μειώσουν την επιθετικότητά τους και να διοχετεύσουν την ενέργεια τους σε κάτι θετικό. Τους διδάσκει ότι η βία δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά τους.

Οι έφηβοι που έχουν την τάση να εκφοβίζουν, μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους και δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να ασκήσουν κανενός είδους βίας.

Συχνές ερωτήσεις

Το παιδί μου αισθάνεται ότι έχει γίνει στόχος εκφοβισμού. Πώς μπορεί να βοηθήσει η ενασχόληση του με το Wing Chun Kung Fu;

Τα παιδιά που αθλούνται στο Wing Chun ενισχύουν την δύναμη και την αυτοπεποίθηση τους , αυτό αντανακλάται στην αύρα τους. Γίνονται λιγότερο ευάλωτα και δεν στοχοποιούνται από τους εκφοβιστές. Επίσης μαθαίνουν πώς να αμύνονται αν χρειαστεί.

Μπορούν τα μαθήματα Wing Chun να βοηθήσουν το παιδί μου να αμυνθεί;

Ναί. Η εκπαίδευση στο Wing Chun χτίζει δύναμη, ευελιξία και έλεγχο. Διδάσκουμε βασικές κινήσεις αυτοάμυνας που κάθε έφηβος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του αν χρειαστεί.

Το παιδί μου εκφοβίζει άλλα παιδιά. Πώς μπορεί το Wing Chun να περιορίσει αυτή την τάση;

Δύο από τις βασικές αρχές του Wing Chun Kung Fu είναι ο σεβασμός και η πειθαρχία. Όταν οι έφηβοι μαθαίνουν αυτές τις αξίες, μαθαίνουν ότι μπορούν να σέβονται τον εαυτό τους μόνο όταν σέβονται τους άλλους. Τα παιδιά που έχουν σεβασμό για τον εαυτό τους δεν αισθάνονται την ανάγκη να εκφοβίζουν άλλα παιδιά.

Ανησυχώ διότι το παιδί μου είναι υπερβολικά επιθετικό. Δεν θα το κάνετε χειρότερο κάνοντας Wing Chun;

Όχι. Τα μαθήματα Wing Chun δεν ενθαρρύνουν την επιθετικότητα. Διδάσκουν στα παιδιά να ελέγχουν τον θυμό τους και να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Μπορούν να τα βοηθήσουν να συγκρατήσουν την επιθετικότητά τους και να βρουν μια θετική διέξοδο για αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ

Τα μαθήματα Wing Chun Kung Fu χτίζουν δύναμη.

Τα παιδιά που έχουν αυτοπεποίθηση είναι απίθανο να δεχτούν εκφοβισμό.

Οι μαθητές Wing Chun μαθαίνουν να ελέγχουν την επιθετικότητά τους.

Οι εκφοβιστές μαθαίνουν να σέβονται άλλους εφήβους εντός και εκτός της σχολής.

GET Register Now

6 + 14 =

Το τμήμα εφήβων επικεντρώνεται στην εκμάθηση των βασικών αρχών του . Η Φυσική προετοιμασία – Άοπλες φόρμες – Chi Sao (κολλώδη χέρια) – Εφαρμογές αυτοάμυνας – Εκμάθηση τεχνικών στην ξύλινη κούκλα. Όλα αποτελούν μια σταθερή βάση και εφόδιο για την παραπέρα εξέλιξη και μετάβαση στα μαθήματα ενηλίκων.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30' ΛΕΠΤΑ

Διατάσεις| Διπλώσεις | Στασεις (10′)

Η έναρξη του μαθήματος ξεκινά με φυσική και τεχνική προετοιμασία: αρθρικές, μυϊκές και καρδιαγγειακές ασκήσεις, τέντωμα, στάσεις και θήκες, την τεχνική χτυπήματος στα πόδια της αρκούδας, τους στόχους ή τις ρακέτες για δέκα λεπτά.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΦΟΡΜΩΝ (TAOS) – (10 λεπτά)
Μετά την έναρξη της φυσικής προετοιμασίας, η εκμάθηση των Φορφών μπορεί να ξεκινήσει. Στο , όλες οι τεχνικές που απαρτίζουν το στιλ περιέχονται στις φόρμες. Υπάρχουν τρεις φόρμες στο :

1 – Shil Lim Tao, “Ο δρόμος ο τρόπος η το σχήμα της μικρής ιδέας”

2 – Chum Kil ή Chum Kiu στα καντονέζικα, θα πει “γεφύρωση”

ΤΕΧΝΙΚΕΣ – (10 λεπτά)
Τεχνικές κίνησης, βασικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών (γροθιές, κλωτσιές, τεχνική παρακολούθησης κ.λπ)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ (60΄)

Στα τμήματα αυτά οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας, προκειμένου να διαμορφώσουν σωστά  τον χαρακτήρα τους, ενώ προετοιμάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουν τη ζωή με θάρρος και ειλικρίνεια.

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This