Training Your Staff

Γιατί είναι απαραίτητο για το προσωπικό σας;

 

  • Βελτίωση συναδελφικότητας
  • Είναι η τέλεια δραστηριότητα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά
  • Μάθετε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον στην επίτευξη κοινών στόχων

Το καλύτερο σύστημα αυτοάμυνας για το προσωπικό σας

To WING CHUN είναι ένα πλήρως μεθοδευμένο και ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας για τον δρόμο. Δεν είναι άθλημα, γι’ αυτό και δε συμμετέχει σε αγώνες κάτω από κανόνες και εξοπλισμό. Δεν είναι φτιαγμένο για επιδείξεις.

Οι κινήσεις του δεν είναι φτιαγμένες για να είναι όμορφες, έχουν σχεδιαστεί να είναι πρακτικές και αποτελεσματικές. Οι δε τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις κινήσεις των φορμών του συστήματος.

Η φιλοσοφία στο Wing Chun αντίθετα με άλλες πολεμικές τέχνες, είναι στο να σταματήσουν ή να μπλοκάρουν την επίθεση ενός αντιπάλου. Οι τεχνικές του αναφέρονται σε πραγματικές καταστάσεις μάχης και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αυτοάμυνα.

Οι πραγματικές συμπλοκές στον δρόμο, συνήθως γίνονται σε μικρή απόσταση με τον αντίπαλο, συμβαίνουν ξαφνικά και διαρκούν λίγο. Το πλεονέκτημα το έχει αυτός που θα χτυπήσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του να μην πληγωθεί. Στόχος του, δεν είναι μόνο να χτυπήσει γρήγορα και δυνατά, αλλά να χτυπήσει σε ζωτικά σημεία – πράγμα που σταματά την επίθεση του αντιπάλου.

Στο Wing Chun η άμυνα είναι επίθεση και η επίθεση είναι άμυνα. Το καθένα είναι η αιτία και το αποτέλεσμα του άλλου. Όλες οι τεχνικές αποτελούν φυσικές κινήσεις του σώματος. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επανάληψη μιας άσκησης αυτή μετατρέπεται σε ενστικτώδη αντίδραση. Το να διεισδύει κάποιος και να συντομεύσει τον χρόνο απόκρισης στον σωστό χρονισμό «δράση-αντίδραση» καθιστά το Wing Chun ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αυτοάμυνας παγκοσμίως.

Μια επίθεση μπορεί να αποφευχθεί, όχι με τη σωματική υπεροχή ή τη φυσική διαφορά, αλλά με την ικανότητα, τη δεξιότητα, τη μαθησιακή επιμονή και υπομονή. Με αυτόν τον τρόπο ο ασκούμενος θα βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη, τόσο της πνευματικής του αναζήτησης όσο και της ψυχικής του ηρεμίας.

Γιατί είναι απαραίτητο για το προσωπικό σας;

Η ανασφάλεια που νιώθουμε μπροστά στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν, οδηγεί στην ανάγκη βελτίωσης της αυτοάμυνας μας. Το Wing Chun αφορά γυναίκες και άντρες. Φεύγοντας από την εργασία αργά το απόγευμα, ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου μας, ψάχνοντας τα κλειδιά του σπιτιού μας, κρατώντας την τσάντα με το πορτοφόλι ή τα χρήματα της εταιρείας, υπάρχουν μικροί και μεγάλοι κίνδυνοι που πρέπει κανείς να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.

Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τις τεχνικές του προς όφελος των εργαζομένων σας;

Κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους για την προσωπική τους ασφάλεια και ευεξία. Σας προτείνω έναν κύκλο μαθημάτων στην έδρα σας, στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, αποκλειστικά για το προσωπικό της εταιρείας σας, συνολικής διάρκειας 6 ωρών - τρείς δίωρες συναντήσεις - με μέγιστο αριθμό τους 12 εκπαιδευόμενους ανά γκρουπ.

Για τα μαθήματα δεν απαιτείται καλή φυσική κατάσταση ούτε ιδιαίτερος εξοπλισμός. Συνίσταται ένα κοντομάνικο μπλουζάκι, παντελόνι φούτερ ή γυμναστικής ακόμα και κολάν για τις γυναίκες.

Οι ασκήσεις θα εκτελούνται σε ζευγάρια για να έχουν την ευκαιρία οι ασκούμενοι να αναπτύξουν την αίσθηση της αφής αλλά και να υπάρχει ένα πιο εκτενές πνεύμα συνεργασίας. Αυτό θα ήταν και το ιδεώδες ώστε να υπάρχει μια ευχάριστη αίσθηση συνεργασίας και να αποδίδουν οι εργαζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος που ασχολείται με το Wing Chun είναι πάρα πολλά και θα σας αναφέρω τα βασικότερα:

• Καλύτερη υγεία - Σωματική ενδυνάμωση
• Βελτίωση συντονισμού και συγχρονισμένων κινήσεων
• Εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας
• Σημαντική μείωση του άγχους
• Καλύτερα αντανακλαστικά
• Βελτίωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
• Αυτοσυγκέντρωση - Πειθαρχία
• Αναγνώριση της υποστήριξης της εταιρείας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ή να επικοινωνήστε μαζί μου για προσωπική συνάντηση στα γραφεία σας.

4 λόγοι για να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας στο Wing Chun.

Η εκπαίδευση πολεμικών τεχνών ως εταιρική ομαδική δραστηριότητα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, και αν είστε αρκετά τυχεροί να εργαστείτε σε μια εταιρεία που παρέχει τέτοιου είδους προνόμια, τότε αυτό είναι το ιδεώδες.

Ακόμα κι αν ο χώρος εργασίας σας δεν το κάνει, τότε ίσως θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάτε σε μια σχολή με μερικούς από τους συναδέλφους σας στο γραφείο και να αποκομίσετε τα οφέλη της εκπαίδευσης με τους συναδέλφους σας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά οφέλη από την εξάσκηση στο Wing Chun με τους συναδέλφους. Βοηθά στην ανάπτυξη της ομαδικής εργασίας, βοηθά στην ενθάρρυνση της συνεργασίας και παρέχει μια διασκεδαστική δραστηριότητα εκτός ωραρίου.

Βελτίωση συναδελφικότητας

Η συναδελφικότητα είναι ένας άρρητος δεσμός, μια ορισμένη χημεία που επιτρέπει σε μια ομάδα ατόμων να συνεννοούνται μεταξύ τους. Για να μπορέσουν οι υπάλληλοι μιας εταιρείας να υπερβούν και πέρα από τις ατομικές τους ικανότητες, πρέπει να υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο συντροφικότητας μέσα στην ομάδα.

Δεδομένου ότι οι πολεμικές τέχνες εξασκούνται σε ομαδικό περιβάλλον, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να περάσετε χρόνο μαζί. Μοιράζεστε τις ίδιες εμπειρίες, διασχίζετε τα ίδια μονοπάτια και χτίζετε δυνατές σχέσεις που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. Σε ορισμένα επίπεδα, επιτρέπει ακόμη και στους συναδέλφους να ανοίξουν την προσωπική τους ζωή, χτίζοντας εμπιστοσύνη μέσω της κοινής εμπειρίας.

Επιπλέον, η εκπαίδευση μαζί με τους συναδέλφους δημιουργεί ένα κοινό ενδιαφέρον, ένα υπέροχο θέμα για το μεσημεριανό γεύμα και έναν τρόπο να διευρύνει τον φιλικό κύκλο ενός υπαλλήλου.

Είναι η τέλεια δραστηριότητα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά

Με το πλήθος των προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, το άγχος συσσωρεύεται σταδιακά. Επομένως, το να γνωρίζεις πώς να αντιμετωπίζεις το άγχος είναι υψίστης σημασίας για να έχεις εξαιρετική κουλτούρα γραφείου.

Η προπόνηση πολεμικών τεχνών όχι μόνο προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, αλλά χρησιμεύει επίσης ως μια απίστευτη δραστηριότητα ανακούφισης από το άγχος που μπορούν να μοιραστούν οι συνάδελφοι.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακουφιστείτε από το άγχος είναι η σωματική άσκηση. Διεγείροντας το φυσικό σώμα, λαμβάνουμε ένα τράνταγμα ενέργειας. Το να περάσετε μέσα από τις δυσκολίες της προπόνησης πολεμικών τεχνών απελευθερώνει πολλή ένταση που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Επιπλέον, η εκπαίδευση με τους συναδέλφους παρέχει μια ψυχική απόδραση από το γραφείο. Σε ένα γυμναστήριο πολεμικών τεχνών ή ένα dojo, δεν ανησυχείτε πλέον για τις πολιτικές και τις προθεσμίες. το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι απλώς να βελτιώσετε τις τεχνικές σας.

Επίσης, οι πολεμικές τέχνες είναι για όλους και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, αφού ο καθένας προπονείται στις δυνάμεις και τις δυνατότητές του. Δεν περιορίζεται μόνο σε μια συγκεκριμένη ομάδα, σε σύγκριση με μια κανονική βραδινή έξοδο ποτού. Αντί να χτυπάτε τον πήχη όπως κάνετε συνήθως με τους συναδέλφους, αντ' αυτού χτυπάτε το γυμναστήριο και όλοι μπορούν να συμμετέχουν.

Μάθετε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον στην επίτευξη κοινών στόχων

Δουλεύοντας με τους συναδέλφους: Η ομαδική εργασία είναι η ικανότητα μιας ομάδας ανθρώπων να λειτουργεί ως συνεκτική μονάδα. Οι πολεμικές τέχνες βοηθούν τους συναδέλφους να αναπτύξουν ομαδική εργασία δίνοντάς τους κοινούς στόχους για να επιτύχουν στο ταξίδι τους στις πολεμικές τέχνες.

Η προπόνηση πολεμικών τεχνών συχνά βάζει τους μαθητές σε καταστάσεις όπου πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται πυγμαχίες ή τεχνικές διάτρησης. Από αυτή την άποψη, η εκπαίδευση μόνο ως άτομο είναι λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι αν οι μαθητές δούλευαν ως ομάδα. Ολοκληρώνοντας εργασίες και δουλεύοντας για την επίτευξη κοινών στόχων, οι πολεμικές τέχνες βελτιώνουν την ομαδική εργασία.

Η συνοχή που αναπτύχθηκε στην προπόνηση πολεμικών τεχνών μεταβαίνει στη συνέχεια εύκολα στο χώρο εργασίας και οι συνάδελφοι θα αρχίσουν σύντομα να βιώνουν μια αυξημένη ικανότητα να εργάζονται μαζί ως ομάδα. Κάθε υπάλληλος θα κατανοήσει καλύτερα τον ρόλο του και θα μάθει πώς να βοηθά ο ένας τον άλλον να λύσει προβλήματα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ανασφάλεια που νιώθουμε μπροστά στις σημερινές συνθήκες

Η ανασφάλεια που νιώθουμε μπροστά στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν, οδηγεί στην ανάγκη βελτίωσης της αυτοάμυνας μας. Το Wing Chun αφορά γυναίκες και άντρες. Φεύγοντας από την εργασία αργά το απόγευμα, ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου μας, ψάχνοντας τα κλειδιά του σπιτιού μας, κρατώντας την τσάντα με το πορτοφόλι ή τα χρήματα της εταιρείας, υπάρχουν μικροί και μεγάλοι κίνδυνοι που πρέπει κανείς να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This