SIFU

Nikos Agathopoulos

Sifu Nikos Agathopoulos

Sifu Nikos Agathopoulos

Ο Sifu Nikolaos Agathopoulos γεννήθηκε το 1962 στη Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα το 1974. Με τις πολεμικές τέχνες ασχολήθηκε από την ηλικία των 14 χρόνων.

Η αγάπη του για της πολεμικές τέχνες ήταν τόσο μεγάλη και ενισχύθηκε ακόμα πιο πολύ με την αλλαγή περιβάλλοντος που είχε όταν ήρθε στην Ελλάδα. Η έννοια του στιλ στην πολεμική τέχνη, είναι για τον ίδιο άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ίδιου του δασκάλου, σε σημείο που μια στατικοποίηση της για λόγους γοήτρου θα αποτελούσε φρένο στην παραπέρα εξέλιξη του. Δεν αρνείται οποιαδήποτε διαφοροποίηση ακόμη και σε δομικά η τεχνικά θέματα. Είναι ανοιχτός σε νέους τρόπους και δεκτικός σε νέες καινοτόμες ιδέες.

Ωστόσο θεωρεί τον εαυτό του αρκετά διαμορφωμένο, όσον αφορά την σχέση δασκάλου – μαθητή. Επίσης πιστεύει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο πάντα με πρότυπη αρχή το Κung Fu, αρχή όπου σχετίζεται με το γίγνεσθαι στον κόσμο των πολεμικών τεχνών αλλά αποτελεί και βάση στη ζωή του. Μαθητής του Δασκάλου Γιώργου Τουζόζογλου και, πιστοποιημένος διπλωματούχος Δάσκαλος 3ου ανώτερου επιπέδου Χρυσής ζώνης από την Ελληνική ομοσπονδία πολεμικών τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).  Από το 2011 μέχρι το τέλος του 2022 διατηρούσε τη δική του σχολή πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας "Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ"

Από το 2023 αναχώρησε για την Ευρώπη για να συνεχίσει την εξέλιξη του πάνω στην τέχνη που τόσο αγάπησε και δόθηκε ολοκληρωτικά ψυχή τε και σώματι. 

Bruce Lee - It is like a finger

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Είναι σαν δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι. Μη συγκεντρωθείτε στο δάχτυλο γιατί θα χέσετε όλη την ουράνια, δόξα.

Η μετάδοση μιας Πολεμικής Τέχνης γίνεται από Δάσκαλο σε μαθητή μέσα από μια μακροχρόνια διαδικασία που επιτυγχάνεται μόνο με επιμελή και σκληρή πρακτική άσκηση.

Ο κύριος μοχλός είναι το πάθος, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στην πράξη.Με το πέρασμα του χρόνου, και με τον  ζήλο αμείωτο, δημιουργείται μια σχέση Δασκάλου – Μαθητή, η οποία γίνεται καταλύτης επιτρέποντας στον μαθητή, να ξεπερνάει τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν στην ζωή του.

Από την στιγμή που ο Δάσκαλος δείξει τον τρόπο, εναπόκειται στον μαθητή να περάσει μέσα από τα διάφορα στάδια εκπαίδευσης στην τελειότητα. Όταν πια ο μαθητής είναι έτοιμος και έχει ολοκληρώσει τέλεια τις τεχνικές του, μπορεί να μεταφέρει τους καρπούς του σε άλλους μαθητές και να γίνει και αυτός με την σειρά του ένας άξιος Δάσκαλος.

Το χρέος του είναι να κρατήσει τις αρχές που διδάχτηκε αναλλοίωτες, να τις μεταδώσει και να τις εμπλουτίσει, προσθέτοντας σε όλα όσα έχει διδαχθεί και τις προσωπικές του εμπειρίες που αντιπροσωπεύουν την εποχή του.

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This