What is…

WING CHUN

 

 

 

 

 

WING CHUN MEANS ETERNAL SPRING – HOPE FOR THE FUTURE

 

Απο πρακτικής πλευράς είναι ένα πλήρως μεθοδευμένο και ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας για τον δρόμο. Δεν είναι άθλημα, γι αυτό και δε συμμετέχει σε αγώνες κάτω από κανόνες και εξοπλισμό. Δεν είναι φτιαγμένο για επιδείξεις, οι κινήσεις του δεν είναι φτιαγμένες για να είναι όμορφες και έχουν σχεδιαστεί να είναι πρακτικές και αποτελεσματικές. Οι δε τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις κινήσεις των φορμών.
Στην Κίνα το θεωρείται ως «η επιστήμη στις γροθιές», βασίζεται σε γεωμετρικές αρχές επιστημονικός τεκμηριωμένες όπου δεν υπάρχει θέση στο σύστημα για περιττά και αφηρημένα πράγματα.
Η φιλοσοφία στο αντίθετα με άλλες πολεμικές τέχνες είναι στο να σταματήσουν ή να μπλοκάρουν την επίθεση ενός αντιπάλου έτσι ώστε να μην υπάρξει άλλη επίθεση. Οι τεχνικές του αναφέρονται σε πραγματικές καταστάσεις μάχης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αυτοάμυνα. Είναι κράμα πολεμικών τεχνών που η μεθοδολογία του στηρίζετε στην κοντινή μάχη με μεγάλη ταχύτητα και χτυπήματα που προέρχονται από την κεντρική γραμμή σε συνδυασμό με εκρηκτικά χαμηλά λακτίσματα. Η αποτελεσματικότητά του βρίσκεται στον πολύ καλό συγχρονισμό άμυνας-επίθεσης και αντίστροφα, δίνοντας ταυτόχρονα δύναμη και ελαστικότητα.
Ανεξάρτητα από το τύπο του σώματος, τις πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του μαθητή το εκφράζεται και προσαρμόζεται διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί ο αντίπαλος να είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος όμως το αποτέλεσμα της μάχης θα κριθεί από την επιδεξιότητα και την τεχνική και όχι από το μέγεθος, την μυϊκή δύναμη ή την τύχη του αντιπάλου.
Οι πραγματικές συμπλοκές στον δρόμο, συνήθως γίνονται σε μικρή απόσταση με τον αντίπαλο, συμβαίνουν ξαφνικά και διαρκούν λίγο. Το πλεονέκτημα το έχει αυτός που θα χτυπήσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του να μην πληγωθεί. Στόχος του δεν είναι μόνο να χτυπήσει γρήγορα και δυνατά, αλλά να χτυπήσει σε ζωτικά σημεία – πράγμα που σταματά την επίθεση του αντιπάλου.
Στο η άμυνα είναι επίθεση και η επίθεση είναι άμυνα. Το καθένα είναι η αιτία και το αποτέλεσμα του άλλου. Όλες οι τεχνικές αποτελούν φυσικές κινήσεις του σώματος και χαρακτηρίζονται από απλότητα και ευθύτητα. Οι τεχνικές εκτελούνται στον μικρότερο δυνατό χρόνο και απόσταση με την ελάχιστη απαραίτητη κίνηση. Η έμφαση δίνεται στην ταχύτητα, την ορμή και τα αντανακλαστικά. Οι κινήσεις αποτελούν μέρος μιας πολλαπλής σειράς από χτυπήματα που εκτελούνται σε δευτερόλεπτα που το άπειρο μάτι δεν μπορεί να δει.
Οι τεχνικές άμυνας και επίθεσης σχηματίζουν τρίγωνα μεταξύ τους φτιάχνοντας μια σταθερή, δυνατή και ενοποιημένη δομή στην οποία είναι δύσκολο να εισχωρήσεις. Αυτή η δομή είναι ικανή να εκτινάσσει κάθε εισερχόμενη δύναμη και καθιστά περιττή την χρήση οποιασδήποτε μυϊκής δύναμης.

Differences of …

KUNG FU – WUSHU

 

 

 

 

 

Kung Fu – Wushu

Διαφορές μεταξύ  των εννοιών 

Το Kung Fu ή Gung Fu είναι ένας κινέζικος όρος που δηλώνει ένα ολοκληρωμένο άνθρωπο έναν άνθρωπο συνειδητοποιημένο στην έκφραση της τέχνης που έχει επιλέξει να κάνει, είτε αυτή είναι πολεμική τέχνη ή όχι. Ο όρος Wu Shu σημαίνει στην κυριολεξία με ή χωρίς όπλα. Συνεπώς κάποιος που ασκείται στο Kung Fu Wushu είναι ένας άνθρωπος που ολοκληρώνεται με την εξάσκηση και την μελέτη πάνω στις πολεμικές τέχνες.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν πάνω από 450 διαφορετικά στιλ πολεμικών τεχνών στην Κίνα. Κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη γεωγραφική τους προέλευση ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Υπάρχουν τα βόρεια και νότια στυλ, εσωτερικής ή εξωτερικής ενέργειας και συνδυασμοί των δύο.

Το , προέρχεται από τη σύνθεση διαφορετικών στιλ της τίγρη του δράκου του φιδιού και λευκού γερανού. Με βάση της θεωρίας Yin και Yang, μπορούμε να πούμε ότι κάνει συνδυασμούς και των δύο εσωτερικής – εξωτερικής ενέργειας (μαλακό – Σκληρό).

Benefits Of…

WING CHUN

 

 

Benefits of

Τα  οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει ασκούμενος στο Wing Chun Kung Fu είναι πάρα πολλά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι γιατροί συστήνουν στους γονείς να γράφουν τα παιδιά τους σε σχολές αυτοάμυνας και μάλιστα Kung Fu.

Αυτό διότι το  Kung Fu ασκεί και τα δύο μέρη του εγκεφάλου, τα αντανακλαστικά επαφής την περιφερική όραση και το ιδιοδεκτικό σύστημα.

 

Μερικά από τα οφέλη

 • Αυτοπεποίθηση
 • Καλύτερη υγεία
 • Σωματική ενδυνάμωση
 • Βελτίωση συντονισμού και συγχρονισμένων κινήσεων
 • Αυτοσεβασμός
 • Αυτογνωσία
 • Βελτίωση φυσικής κατάστασης
 • Εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας
 • Αισθητή μείωση του άγχους
 • Καλύτερα αντανακλαστικά
 • Βελτίωση της αυτοεκτίμησης
 • Αυτοσυγκέντρωση
 • Πειθαρχία
 • Αισθητή βελτίωση της ταχύτητας
 • Αμεσότητα
 • Ετοιμότητα

The History Of…

WING CHUN 1644 – 1911

 

 

The History 1644 – 1911

 

Το 1644, οι Manchus κατακτούν την Κίνα και καταλαμβάνουν μεθοδικά το Μεσαίο Βασίλειο. Καταπιέζουν τον κινεζικό λαό, και επιβάλλουν τους νόμους τους με αδυσώπητες μεθόδους.

Στο ναό του Fukien (Sil Lum) πέντε νεαροί κινέζοι, που προερχόμενοι από εξέχουσες οικογένειες, ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους με τους μοναχούς πολεμιστές. Αυτοί οι πέντε αργότερα θα γινόντουσαν οι περίφημοι Five Elders of Sil Lum.

Ανέλυσαν τα διάφορα στιλ Kung fu εκμαιεύοντας ότι είναι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό από το καθ’ ένα και το τελειοποίησαν στο μέγιστο βαθμό δίνοντας προτεραιότητα στην στρατηγική κοντινής μάχης σε συντομότερο χρόνο μάθησης, οι τεχνικές ήταν πιο λειτουργικές και προσαρμοσμένες απόλυτα για μάχη σώμα με σώμα.

Έτσι όλοι οι μοναχοί του Ναο Shaolin ασκούνταν σε αυτήν την επαναστατική μέθοδο.

Οι πέντε αυτή Δάσκαλοι ήταν οι:

 1. Fung Dou Dak (ο μεγαλύτερος στην μάθηση)
 2. Bak Mei (ο μεγαλύτερος σε βιολογική ηλικία)
 3. Jee Sin Sim See
 4. Miu Hin
 5. Ng Mui (η μοναδική γυναίκα καλόγρια)

Το τελευταίο μέλος των πέντε ήταν η καλόγρια Ng Mui θα ενώνονταν με τους υπόλοιπους τέσσερις μεγαλύτερους αδελφούς αρκετά χρόνια αργότερα. Πέρασαν περισσότερα από δέκα χρόνια για να γίνουν οι πέντε νέοι ώριμοι εμπειρογνώμονες του νέου μαχητικού συστήματος στον ναό Sil Lum.

Δυστυχώς κίνημα που είχαν δημιουργήσει καταγγέλθηκε και έτσι το 1768, ο ναός, καίγεται από τους Manchus, μοναχοί και δάσκαλοι αποδεκατίζονται. 110 από τους 128 μοναχούς σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα.

Στην συνέχεια για 2 χρόνια ταξιδεύοντας ανεξάρτητα μεταξύ τους, οι πεντε Shaolin μεταμφιεσμένοι ως Ταοϊστές ιερείς και καλόγριες ανασυντάχθηκαν στο Όρος Emei στην επαρχία Σιτσουάν, το έτος 1675.

Το όρος αυτό χαρακτηρίζονταν ως ένα από τα ιερά βουνά της Κίνας, φιλοξενούσε περίπου 70 μοναστήρια και ναούς όπου οι πέντε Δάσκαλοι Shaolin θα μπορούσαν να κρυφτούν εύκολα.

Η Ng Mui κατέφυγε σε ένα ναό με το όνομα White Crane στο Όρος Tai Leung, αφιερώνοντας όλο τον χρόνο της στην ανάπτυξη της λογικής συνέχειας του στυλ που είχαν αναπτύξει οι πέντε.

Η Yim Wing Chun, μια νεαρή ντόπια γυναίκα, που άφησε την πόλη και πήγε στο όρος Tai Leung, όπου συναντήθηκε με την μοναχή Ng Mui, η οποία της δίδαξε το νέο στυλ το οποίο αργότερα θα φέρει το όνομα της νεαρής γυναίκας και θα συνεχίσει το έργο της Δασκάλας της.

The Philosophy Of…

WING CHUN

 

 

Lao Tzu

 

Do not take the lead, let yourself be attacked.
Instead of advancing an inch, move back one foot.
This is what we call, moving forward without moving.
Brandish a nonexistent weapon.
Give in without rolling up your sleeves.
Capture the enemy without ever confronting them.
Underestimating your enemy is the worst.
It is already losing his treasure.
And when two armies come to fight,
the victory returns to the camp which knows how to suffer.

 

 

Don’t waste a minute to start your First Class

Δύο από τις βασικές αρχές του Kung Fu είναι η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα. Για να φτάσουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης θα πρέπει να ασκούμαστε καθημερινά πάνω στην δομή τις αρχές την κίνηση και την τεχνική του συστήματος.

Sifu

Get in Touch

Contact Us

Contact Form

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ 2021 – 2022

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή : 11:00 – 12:00 (ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΦΙΚΟ)

Δευτέρα – Παρασκευή: 18:00 – 19:30  (ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΦΙΚΟ)

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη : 19:30 – 20:15  (ΠΑΙΔΙΚΟ & LITTLE DRAGONS)

Get Your Free Trial

X

Forgot Password?

Join Us

Pin It on Pinterest

Share This