WOMAN SELF-DEFENSE

...for street fighting situations and more...

WOMEN SELF-DEFENSE

Why Women need Self-defense lessons

Take a Look at some reasons!

 • Μια στις τρείς γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
 • Μια στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
  • 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
  • 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως παιδιά και γυναίκες, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
  • Γυναίκες που έχουν βιώσει κάποιου είδους κακοποίησης ή έχουν πέσει θύματα βιασμού ή απόπειρας. Το Wing Chun ως αυτοάμυνα είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουυν για να μπορέσουν να αντισταθούν σε μια παρόμοια απόπειρα.

  Η πλειοψηφία των γυναικών σκέφτεται ότι «Αυτό είναι αδύνατον να γίνει, δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα.

  Συχνά οι γυναίκες πιστεύουν ότι η ανάγκη για αυτοάμυνα δεν θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητές τους καθώς νομίζουν ότι θα μπορούσαν να αποφύγουν μία ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση απλώς με το να μην επιτρέπουν αγνώστους να εισέρχονται στο σπίτι τους ή με το να μην περπατούν μόνες τα βράδια.

  Οι γυναίκες έχουν 6 φορές πιο πολλές πιθανότητες από τους άντρες να δεχθούν επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να ασκούνται με άλλου είδους δραστηριότητες, παρά την αυτοάμυνα.

  Women Self Defence

  Αυτοάμυνα για γυναίκες

  _____________________________________________

  Μαθήματα

   • 5 ημέρες την εβδομάδα βάση του προγράμματος και Σαββατοκύριακο κατόπιν ραντεβού.
   • Διατίθενται επίσης ημι-ιδιαίτερα μαθήματα σε μικρές ομαδικές συνεδρίες.
   • Για γυναίκες και κορίτσια γυμανσίου - λυκείου προσαρμοσμένες τεχνικές αυτοάμυνας στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
   • Στα τμήματα αυτά μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και όλα τα επίπεδα εμπειρίας.

   Τα μαθήματα γίνονται από τον Δάσκαλο Νίκο Αγαθόπουλο στην σχολή μας ή στον χώρο σας.

   Wing Chun private lessons_1

   Τι επιτυγχάνουμε με τα μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες;

   Με τα μαθήματα αυτοάμυνας Wing Chun για γυναίκες επιτυγχάνουμε την βέλτιστη αύξηση της σωματικής και διανοητικής επίτευξης. Μέσα απο την εκπαίδευση θα μάθετε τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται εναντίον ενός μεγαλύτερου, φυσικώς ισχυρότερου ατόμου.

   Θα μάθετε πώς να απελευθερώνεστε από κρατήματα με τρόπους που δεν απαιτούν πολλή δύναμη. Θα μάθετε επίσης για ευάλωτα σημεία στο σώμα του επιτιθέμενου που μπορείτε να χτυπήσετε εάν είναι απαραίτητο (ακόμη και το πιο μυώδες σώμα έχει πολλά αδύνατα σημεία).

   Θα εξετάσουμε επίσης μια ολόκληρη σειρά άλλων στρατηγικών εκτός από τη σωματική αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένης της επίγνωσης, της αποφυγής και της λεκτικής αυτοάμυνας. 

   Private Kung Fu lessons
   WOMEN SELF-DEFENSE

   Μόνο γυναικεία ή μικτά τμήματα;

   Έχοντας πραγματοποιήση μαθήματα αυτοάμυνας μόνο για γυναίκες στο παρελθόν, καταλάβαμε ότι η προπόνηση χωρίς άνδρες οδηγή σε ψευδή αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να αναπτύξη μια επικίνδυνη συμπεριφορά λόγω της έλλειψης εμπειρίας απο την προπόνηση με άνδρες.

   Ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες που θέλουν να αναπτύξουν ιδανικές τεχνικές αυτοάμυνα σε πραγματικές καταστάσεις να έρθουν να εκπαιδευτούν στα μεικτά τμήματα.

   Afraided teen girl in hood

   Γυναικεία αυτοάμυνα για το δρόμο διάρκεια μαθημάτων 90'

   ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

   Τι περιλαμβάνει το μάθημα

   • Προετοιμασία
   • Εφαρμογές
   • Υλη για πρώτο επίπεδο
   ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  10’
   • Το μάθημα ξεκινά με γυμναστική και διατάσεις σε ολόκληρο το σώμα.
   • Ασκήσεις άρθρωσης μυών και καρδιαγγειακής άσκησης, διατάσεις, πολεμικές θέσεις, τεχνική χτυπήματος με προστατευτικά γάντια σε στόχους 10’.
   ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΜΩΝ (TAOS) 10'
   • Μετά την έναρξη της φυσικής προετοιμασίας, η εκμάθηση των τεχνικών μπορεί να ξεκινήσει.
   • Υπάρχουν τρεις άοπλες φόρμες στο
   1. Shil Lim Tao
   2. Chum Kil
   3. Bil Jee

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ

    Τα μαθήματα Wing Chun Kung Fu χτίζουν δύναμη.

    Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση είναι απίθανο να δεχτούν εκφοβισμό.

    Οι μαθητές Wing Chun μαθαίνουν να ελέγχουν την επιθετικότητά τους.

    Οι εκφοβιστές μαθαίνουν να σέβονται άλλους εφήβους εντός και εκτός της σχολής.

    ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

    Τι ελπίδες θα είχα να κερδίσω κάποιον μεγαλύτερο και δυνατότερο από εμένα;

    Δεν χρειάζεται να «κερδίσετε» τον αγώνα με την έννοια του να τραυματίσετε το άλλο άτομο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποτρέψετε την επίθεση, ώστε να μπορέσετε να ξεφύγετε και να φτάσετε σε ασφαλές μέρος.

    Στα μαθήματα Wing Chun θα μάθετε τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται εναντίον ενός μεγαλύτερου, φυσικώς ισχυρότερου ατόμου. Θα μάθετε πώς να απελευθερώνεστε από κρατήματα με τρόπους που δεν απαιτούν πολλή δύναμη. Θα μάθετε επίσης για ευάλωτα σημεία στο σώμα του επιτιθέμενου που μπορείτε να χτυπήσετε εάν είναι απαραίτητο (και ακόμη και το πιο μυώδες σώμα έχει πολλά αδύνατα σημεία). Θα εξετάσουμε επίσης μια ολόκληρη σειρά άλλων στρατηγικών εκτός από τη σωματική αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένης της επίγνωσης, της αποφυγής και της λεκτικής αυτοάμυνας.

    Αν αντισταθώ σε μια επίθεση, ο επιτιθέμενος δεν θα θυμώσει περισσότερο;

    Σε πολλές κοπέλες έχουν πει: «Μην αντισταθείτε αν σας επιτεθούν, απλώς θα τους θυμώσετε και θα πάθετε χειρότερα». Το λένε αυτό, επειδή υποθέτουν ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά.

    Αν σπάσω το γόνατο του επιτιθέμενου, θα θυμώσει; Πιθανώς. Αλλά δεν θα κάτσω να δω πόσο θα θυμώσει αυτός ο άνθρωπος, φεύγω από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορώ.

    Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που αντιστέκονται σε απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης (σωματικά ή λεκτικά) είναι σε θέση να απομακρύνονται με ασφάλεια πολύ πιο συχνά από εκείνες που δεν κάνουν τίποτα.

    Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε, οτι κάθε κατάσταση είναι μοναδική. Σε κάθε δεδομένη κατάσταση, ο καθένας από εμάς πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το τι πρέπει να κάνει.

    Υπάρχουν πολλές πολεμικές τέχνες που διδάσκουν αυτοάμυνα. Πώς μπορώ να ξέρω εάν το Wing Chun είναι το κατάλληλο για μένα;

    Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να έρθετε για ένα δοκιμαστικό μάθημα προκοιμένου να διαπιστώσετε αν το εν λόγο σύστημα αυτοάμυνας αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

    Υπάρχουν πολλές πολεμικές τέχνες που διδάσκουν αυτοάμυνα, αλλά πιστεύω ότι το Wing Chun θα σας κερδίσει αμέσως.

     

    Μπορούν τα νέα κορίτσια να παρακολουθήσουν μαθήματα Wing Chun;

    Η ιδανική ηλικία για να ασχοληθεί κάποιος με το Wing Chun είναι τα 10 έτη.

    Θα ήταν καλό οι νεαρές μαθητευόμενες στην αρχή να παρακολουθούν τα μαθήματα αυτοάμυνας με κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να εξασκηθούν με μεγαλύτερους ανθρώπους και να αρχίσουν έτσι σιγά - σιγά να αποβάλλουν τους φόβους τους.

    Έχω δεχθεί επίθεση στο παρελθόν. Θέλω να μάθω Wing Chun, αλλά ανησυχώ ότι θα θυμηθώ τραυματικές εμπειρίες. Τι προτείνετε;

    Πολλές γυναίκες που έχουν δεχθεί επίθεση στο παρελθόν έχουν βρει ότι το Wing Chun είναι μια ενδυναμωτική και θεραπευτική εμπειρία.

    Όπως επίσης είναι αλήθεια, ότι η συζήτηση ζητημάτων βίας και σεναρίων αυτοάμυνας με ρόλους μπορεί να είναι συναισθηματικά προκλητική.

    Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε εάν η ενασχόληση σας με το Wing Chun είναι σωστή επιλογή για εσάς αυτήν τη στιγμή.

    Δηλωση ενδιαφεροντοσ

    13 + 15 =

    s2Member®

    Pin It on Pinterest

    Share This