WING CHUN KUNG FU FOR KIDS

Δώστε στα παιδιά σας Διά Βίου Δώρα Προσωπικής Επιτυχίας, Εμπιστοσύνης, Πειθαρχίας και Αυτοάμυνας

... Οι γονείς σκέπτονται ότι γράφοντας τα παιδιά τους σε μια σχολή αυτοάμυνας θα γίνουν ικανά να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε τους συμβεί και θα είναι ασφαλή. Στην ουσία είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, είναι ο ΤΡΟΠΟΣ που μαθαίνουν να πορεύονται στην ζωή τους με αυτοπεποίθηση.

kung fu for kids

Μερικά λόγια…

…από τον Δάσκαλο της σχολής

 

Είμαι ο Sifu Νίκος Αγαθόπουλος, σχολάρχης και Δάσκαλος της σχολής αυτοάμυνας Wing Chun Kung Fu. (Μαρτίου - Θεσσαλονίκη)

Ως Δάσκαλος έχω μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να παρακολουθείς την πορεία τους από κοντά.

Όμως πιο σημαντικό από τις δεξιότητες πολεμικών τεχνών που μαθαίνουν τα παιδιά, είναι οι προσωπικές δεξιότητες που αναπτύσσουν και τις έχουν ως εφόδιο για μια ζωή.

Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι μόνο τα λακτίσματα, τα γρονθοκοπήματα και οι πολύχρωμες ζώνες.
Είναι η δημιουργία αυτοπεποίθησης, η απόκτηση πειθαρχίας, εστίασης και σεβασμού.

Και φυσικά είναι διασκέδαση και εκτόνωση!
Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε πώς ακριβώς τα παιδιά σας μπορούν να επωφεληθούν.

Ευχαριστώ

Μήπως το παιδί σας έχει κάποιες

από τις παρακάτω ιδιαιτερότητες;

  • Είναι υπέροχα παιδιά απλά δεν ακούνε, συχνά τους λέμε να κάνουν κάτι εκατό φορές πριν το κάνουν.
  • Είναι έξυπνα, αλλά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στο σπίτι, στο σχολείο ή σε οποιαδήποτε σημαντική κατάσταση.
  • Έχουν χαρακτηριστεί ως παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας «ΔΕΠΥ»
  • Είναι ντροπαλά και έχουν έλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, χαρακτηριστικά  που απαιτούνται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς, σε μια σχολή πολεμικών τεχνών για το παιδιά τους!

Σας ενδιαφέρει η βελτίωση της υγείας του παιδιού σας, η ανάπτυξη των ικανοτήτων του και η ευελιξία, ενώ θα εκπαιδεύεται σε ένα διασκεδαστικό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον;
Ή ίσως ψάχνετε για ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας κατάλληλο για το παιδί σας; Και στις δύο περιπτώσεις το παραδοσιακό Kung Fu είναι η δραστηριότητα που ψάχνετε.
Το πρόγραμμα μας “Kung Fu for Kids” έχει σχεδιαστεί ειδικά για το παιδί σας, έτσι ώστε να του δώσει ένα υγιές σώμα και μυαλό.
Η Ιδέα μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να “Σκέφτονται και να πράττουν το σωστό” όχι μόνο κατά την παιδική τους ηλικία αλλά και στην υπόλοιπη ζωή.

Kids Courses

Τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν

πνευματικά και σωματικά

Τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια, απορροφούν γρήγορα και εύκολα.

Οι γονείς μπορούν να δουν τη διαφορά στα παιδιά τους μετά από ένα μόνο μάθημα Wing Chun Kung Fu for Kids. Κάθε επιπλέον μάθημα που παρακολουθούν αυξάνει τις γνώσεις και την ανάπτυξη τους.

 

Οι δυσκολίες για την ανατροφή των παιδιών και η συμβολή του Δασκάλου

Οι δυσκολίες είναι ατελείωτες και επίπονες, για την ανατροφή των παιδιών, τον πρωταρχικό ρόλο και ευθύνη την έχουν οι γονείς, δεν γίνετε όμως να τα κάνουν όλα, υπάρχουν όρια!

Η συμμετοχή του Δασκάλου στο δύσκολο έργο της ανατροφής

Ο Δάσκαλος με την βοήθεια των εκπαιδευτών του, έχει την ευθύνη να διαπλάσει όσο πιο καλά γίνετε μέσα από σκληρή δουλεία τον χαρακτήρα των παιδιών και να τα εφοδιάσει με αρετές όπως:

• Πειθαρχία
• Αυτογνωσία
• Σεβασμό
• Αυτοπεποίθηση
• Θάρρος
• Αμεσότητα

Επίσης ωφελούνται στο να:

Μην έχουν άγχος
• Βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης
• Καλύτερη υγεία
• Βελτίωση ταχύτητας – δύναμης – αντανακλαστικών
• Βελτίωση συντονισμού και συγχρονισμένων κινήσεων
• Εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας

Ακούγεται σαν μια θαυματουργή θεραπεία, αλλά μέσα από την διδασκαλία του συστήματος Wing Chun Kung Fu for Kids είναι 100% εφικτό.

benefits-of-wing chun
benefits-of-Wing Chun

Πως λειτουργεί η διδασκαλία του Wing Chun Kung Fu for Kids και έχει αυτά τα αποτελέσματα;

Μέσα από τα μαθήματα τα παιδιά μαθαίνουν τις σημαντικότερες  έννοιες για την διαμόρφωση της προσωπικότητας τους, και κυρίως διδάσκονται τη χρήση μη βίας στη ζωή τους.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας καθώς οδεύουν προς την εφηβεία, έρχονται αντιμέτωπα με νέες και διαφορετικές προκλήσεις. Σε αυτήν την πορεία αναπτύσσονται σωματικές, διανοητικές και συναισθηματικές αλλαγές, σίγουρα μαθαίνουν ταχύτερα από τα μικρότερα παιδιά σε ηλικία, αλλά και με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι ενήλικες.
Στην σχολή μας τα μαθήματα γίνονται μέσα από κατάλληλη εκπαίδευση με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να κρατάμε τα μαθήματα σε ένα επίπεδο μορφωτικό διασκεδαστικό, αλλά και ενδιαφέρον, κυρίως, κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και το επίπεδο εκμάθησης που βρίσκεται (αρχάριο έως προχωρημένο).
Καθώς το παιδί προχωράει μέσα από τη δομή βαθμολόγησης και επιπέδων (Ζώνες), η συγκέντρωσή και η εστίασή του βελτιώνονται, επιτρέποντας έτσι να προχωράει σε πιο σύνθετες τεχνικές αυτοάμυνας που απαιτούν συνεργασία με συμμαθητές και την εισαγωγή στην χρήση όπλων, όλα διδάσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον κάτω από το άγρυπνο μάτι των εκπαιδευτών της σχολής.

Bruce Lee - It is like a finger

Ποιός είναι ο σποπός και ο στόχος της διδασκαλίας στο Wing Chun για τα παιδιά

Ο στόχος του μαθήματος δεν είναι να δημιουργήσει έναν «μικρό πολεμιστή» αλλά να μεταδώσει στο παιδί ένα σύνολο εργαλείων που του επιτρέπει να αναπτύξει αυτοπεποίθηση, σεβασμό για τους συντρόφους του και έλεγχο των κινήσεών του.

Η φιλοσοφική αρχή των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών είναι πρωτίστως η διδασκαλία της μη βίας. Ωστόσο, το παιδί δεν πρέπει να υποταχθεί σε περίπτωση άμεσης αντιπαράθεσης.

Οι τεχνικές που μαθαίνει θα του επιτρέπουν να μάθει να προστατεύει τη φυσική του ακεραιότητα καθώς μεγαλώνει.

Επίσης μην ξεχνάτε οτι:

Ο σεβασμός είναι η αρχή των πολεμικών τεχνών. Τα παιδιά που δεν σέβονται τον εαυτό τους, συχνά έχουν δυσκολίες στο σχολείο και στη ζωή.

Φυσική και τεχνική προετοιμασία 30'

Διατάσεις| Διπλώσεις | Στασεις (10′)

Η έναρξη του μαθήματος ξεκινά με φυσική και τεχνική προετοιμασία: αρθρικές, μυϊκές και καρδιαγγειακές ασκήσεις, τέντωμα, στάσεις και θήκες, την τεχνική χτυπήματος στα πόδια της αρκούδας, τους στόχους ή τις ρακέτες για δέκα λεπτά.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΦΟΡΜΩΝ (TAOS) – (10 λεπτά)
Μετά την έναρξη της φυσικής προετοιμασίας, η εκμάθηση των Φορμών μπορεί να ξεκινήσει. Στο , όλες οι τεχνικές που απαρτίζουν το στιλ περιέχονται στις φόρμες. Υπάρχουν τρεις φόρμες στο :

1 – Shil Lim Tao, “Ο δρόμος ο τρόπος η το σχήμα της μικρής ιδέας”

2 – Chum Kil ή Chum Kiu στα καντονέζικα, θα πει “γεφύρωση”

ΤΕΧΝΙΚΕΣ – (10 λεπτά)
Τεχνικές κίνησης, βασικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών (γροθιές, κλωτσιές, τεχνική παρακολούθησης κ.λπ)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ (10΄)

Στα τμήματα αυτά παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας, προκειμένου να διαμορφώσουν σωστά  τον χαρακτήρα τους, ενώ προετοιμάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουν τη ζωή με θάρρος.

 

Children Class

Frequently Asked Questions

Το παιδί μου είναι εκτός ελέγχου. Μπορεί το Wing Chun Kung Fu να το βοηθήσει;

Ναί. Ο αυτοέλεγχος είναι απαραίτητος για τη εξάσκηση του Wing Chun Kung Fu και οι μαθητές μας μαθαίνουν ότι πρέπει να είναι ο κυρίαρχοι των πράξεων και των συναισθημάτων τους.

Πώς μπορεί η εκμάθηση της πειθαρχίας να βοηθήσει το παιδί μου στο σχολείο;

Η πειθαρχία που μαθαίνουν τα παιδιά στη σχολή Wing Chun (πολεμικών τεχνών) βοηθάει σε άλλους τομείς της ζωής. Με τον καιρό, η συμπεριφορά τους με πειθαρχία γίνεται δεύτερη φύση.

Το παιδί μου είναι αρκετά κοινονικό και αγαπητό, δεν θα επιρεαστεί αρνητικά από την διδασκαλεία του Wing Chun Kung Fu ;

Απεναντίας, όσα χαρίσματα και αν έχει το παιδί, μέσα απο την εκαίδευση στο Wing Chun θα ενησχίσουν θετικά τις ιδιαιτερότητες του αυτές.  

Πώς μπορεί το Wing Chun ως πολεμική τέχνη να βοηθήσει το παιδί μου να μάθει αυτοπειθαρχία;

Η μελέτη του Wing Chun ως πολεμική τέχνη απαιτεί από τα παιδιά να πειθαρχήσουν. Πρέπει να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους μέσα και έξω από την σχολή μας, να εξασκούνται σκληρά και συχνά, για να απομνημονεύουν κινήσεις ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο εκπαίδευσης.

Το παιδί μου φοβάται στο σχολείο, μπορεί το Wing Chun να το κάνει να μην νιώθει φόβο;

Ναί. Πολλά παιδιά που φοβούνται στο σχολείο, μαθαίνοντας Wing Chun αποκτούν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αν χρειαστεί και αυτό βοηθά στην καταπολέμηση του φόβου.

Ανησυχώ διότι το παιδί μου είναι υπερβολικά επιθετικό. Δεν θα το κάνετε χειρότερο κάνοντας Wing Chun;

Όχι. Τα μαθήματα Wing Chun δεν ενθαρρύνουν την επιθετικότητα. Διδάσκουν στα παιδιά να ελέγχουν τον θυμό τους και να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Μπορούν να τα βοηθήσουν να συγκρατήσουν την επιθετικότητά τους και να βρουν μια θετική διέξοδο για αυτό.

Μπορεί ένα παιδί με σοβαρά μαθησιακά προβλήματα να πετύχει στις πολεμικές τέχνες;

Ναί. Η μελέτη του Wing Chun και γενικότερα των πολεμικών τεχνών επιβραβεύει τη σκληρή δουλειά. Οι εκπαιδευτές μας συνεργάζονται στενά με τους μαθητές, παρέχοντάς τους την ατομική προσοχή που χρειάζονται για να βασιστούν στις δυνάμεις τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Το παιδί μου δεν είναι σωματικά συντονισμένο. Υπάρχει περίπτωση τραυματισμού;

Όχι. Οι εκπαιδευτές μας είναι έμπειροι στη συνεργασία με παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών. Το παιδί σας θα μάθει με έναν ρυθμό που είναι βολικός για εκείνον και σε ένα περιβάλλον που βάζει τη σωματική του ασφάλεια πάνω από όλα.

GET REGISTER NOW

11 + 3 =

ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ανατομικές γνώσεις μέσω ασκήσεων προετοιμασίας και προθέρμανσης. Κοινή κίνηση, περιστροφή, τέντωμα και στάση, ασκήσεις γιόγκα, αγώνες και παιχνίδια.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Εργασία σε ψυχοκινητικές δεξιότητες μέσω της ανάπτυξης «διαδρομών» όπου το παιδί απαιτείται να κινηθεί σε διαφορετικές θέσεις (άλμα, ζιγκ-ζαγκ, κυβίστηση, αποφυγή κ.λπ).

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Η ΠΑΛΗΣ

Το παιδί μαθαίνει να αντιστέκεται σε μια ώθηση ή ένα τράβηγμα ή το γεγονός ότι ένα άλλο παιδί μπορεί να αρπάξει τα χέρια ή τα πόδια του. Μαθαίνει επίσης να λυγίζει για να σηκώνεται καλύτερα ή να αφήνει μια δύναμη που είναι πολύ μεγάλη (αποφυγή, μετατόπιση). Γνωρίζει τη δύναμη και τις αδυναμίες του (όρια) και σταδιακά αποκτά εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Μαθαίνει συγκεκριμένα μέσω παιχνιδιού και προπόνησης που μπορεί να βελτιώσει και να τελειοποιήσει την τεχνική του μέσω της επανάληψης.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα παιδιά είναι σε θέση να βοηθήσουν τους συντρόφους τους, μέσα από παιχνίδια όπου η ενότητα είναι δύναμη. Ενθαρρύνεται να βοηθήσει τους λιγότερο προηγμένους συντρόφους του όταν έχει αποκτήσει λίγο περισσότερη τεχνική εμπειρία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΤΩΣΗΣ

Μέσω του έργου των παραδοσιακών μορφών (taos), το παιδί οδηγείται να μιμηθεί τον δάσκαλό του για να αποκτήσει τις τεχνικές και να τις αναπαραγάγει άδειες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Παρατηρώντας, το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει μια κίνηση που του δείχνει ο δάσκαλός του και να το αναπαράγει με τον σύντροφό του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Διάτρησης, τσάντα, πόδια αρκούδας, στόχους. ρακέτες, στεφάνες, κ.λπ. Το παιδί μαθαίνει να ελέγχει τις τροχιές, την πρόθεσή του και τη δύναμη των επιθέσεων του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τεχνικές άμυνας κατά των επιληπτικών κρίσεων, τεχνικές μπλοκαρίσματος γροθιών ή κλωτσιών (πόδια τίγρης, πτέρυγα γερανού, χέρι πιθήκου κ.λπ.), σάρωση, επιθέσεις και άμυνα από το έδαφος (δράκος γης), θέσεις, κινήσεις. Το παιδί αντιλαμβάνεται τις αποστάσεις αλλά και αυτό που ονομάζεται «χρονισμός» (χρόνος αντίδρασης). Πρέπει να μάθει να φεύγει την κατάλληλη στιγμή, μερικές φορές πρέπει να μπορεί να προβλέψει μια θέση ή μια μελλοντική κίνηση. Το παιδί μαθαίνει σταδιακά να κάνει το σύνδεσμο μεταξύ χρόνου και χώρου (απόσταση). Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται τη στιγμή κατά την οποία πρέπει να συμβεί η αμυντική του δράση, ώστε να μην αγγίζεται.

ΑΞΙΕΣ
Πολλά εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να ξυπνήσει το παιδί στις ικανότητές του για συντονισμό, ταχύτητα, δύναμη, αντίδραση, ακρίβεια… αλλά και υπομονή, σεβασμό και ταπεινότητα με τους συντρόφους του.

Η έννοια του χαιρετισμού στον Δασκάλου ή μεταξύ των μαθητών, η στολή του kung fu, η «καλομιλούμενη» και η «καλή συμπεριφορά» μέσα στην σχολή παραμένουν οι αξίες των πολεμικών τεχνών. Το να ξέρεις πώς να δέσεις τη ζώνη σου, τα κορδόνια σου, να φροντίζεις το κιμονό σου, να μην είσαι αγενής με τους συμμαθητές σου, να κάνεις την τεχνική σου όσο καλύτερα μπορείς, είναι τιμές που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

s2Member®

Pin It on Pinterest

Share This