Wing Chun Online Beginner Courses

Sifu Nikos Agathopoulos

Wing Chun Online Beginner Courses

The importance of taking the first step

 

Τα μαθήματα Wing Chun για αρχάριους αποτελούν θεμέλιο για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τον κόσμο αυτής της κινεζικής πολεμικής τέχνης. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια κλασικά θέματα που συνήθως καλύπτονται σε αυτά τα μαθήματα του Wing Chun Online Beginner Courses.

 

 • Βασικές Στάσεις και Κινήσεις: Οι αρχάριοι εκπαιδεύονται σε βασικές στάσεις και κινήσεις, όπως το "Yee Jee Kim Yeung Ma" (η στάση του γενναίου Τετραγώνου) και το περπάτημα. Αυτές οι βασικές κινήσεις είναι θεμέλιο για την ανάπτυξη σταθερότητας, ισορροπίας και συντονισμού.
 • Κινέζικη Φιλοσοφία και Πολεμικές Τέχνες: Οι μαθητές εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της κινεζικής φιλοσοφίας που υποστηρίζουν το Wing Chun, όπως η αρμονία, η ενέργεια "Chi," και η ευελιξία.
 • Τεχνικές Άμυνας και Επίθεσης: Οι μαθητές μαθαίνουν βασικές τεχνικές άμυνας και επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των βασικών χτυπημάτων, αποφυγής, και αντεπιθέσεων.
 • Προπόνηση Σωματικής Κατάστασης: Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική στο Wing Chun. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν συχνά προπονήσεις για τη βελτίωση της δύναμης, της ευελιξίας και της αντοχής.

Ο ρόλος του δασκάλου είναι σημαντικός για την επιτυχία των αρχαρίων μαθητών, καθώς βελτιώνει της τεχνικής τους, και συμβάλει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα τους και την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων στο Wing Chun.

 • Εκπαιδευτής: Είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία των βασικών αρχών, τεχνικών και στρατηγικών του Wing Chun στους αρχάριους μαθητές. Καθοδηγεί τους μαθητές στη σωστή εκτέλεση των κινήσεων και την κατανόηση των βασικών αρχών της πολεμικής τέχνης.
 • Σύμβουλος: Είναι ο σύμβουλος των μαθητών, παρέχοντας συμβουλές για τη βελτίωση της τεχνικής, την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης και την καλλιέργεια της ψυχολογίας τους στον χώρο των πολεμικών τεχνών.
 • Πρότυπο: Ο δάσκαλος είναι πρότυπο για τους μαθητές του. Δείχνει πώς να εφαρμόζουν τις αρχές του Wing Chun με πνεύμα αυτοσυγκέντρωσης, αφοσίωσης και σεβασμού.
 • Κριτής: Παρακολουθεί την πρόοδο των μαθητών και παρέχει αξιολογήσεις και συμβουλές για τη βελτίωσή τους. Ορίζει στόχους και κριτήρια αξιολόγησης.

Να θυμάστε ότι οι μαθητές που εμπιστεύονται τον Δάσκαλο τους, είναι αυτοί που προοδεύουν.

WING CHUN ONLINE BEGINNER COURSES

Προετοιμασία για Εξετάσεις

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Wing Chun οι μαθητές προετοιμάζονται ταυτόχρονα και για την πρώτη τους εξέταση για την απόκτηση του πρώτου βαθμού Άσπρης ζώνης. Τα μαθήματα για αρχάριους βοηθούν στην προετοιμασία για αυτή την αξιολόγηση. Επίσης, είναι μια σημαντική περίοδος για την κατανόηση των βασικών αρχών του Wing Chun και την ενσωμάτωση τους στη φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής του συστήματος.

Μέσα από τις προπονήσεις θα βλέπετε μέρα με τη μέρα να μεταμορφώνεστε διανοητικά και σωματικά σε ένα ανώτερο επίπεδο.

REGISTER NOW

13 + 5 =

F.A.Q

Μπορώ ουσιαστικά να μάθω από το διαδύκτιο;

Η απάντηση είναι ναι φυσικά μπορείτε να μάθετε από το διαδίκτυο, βήμα προς βήμα ο Sifu Νίκος Αγαθόπουλος σας βοηθά στην κατανόηση και εκτέλεση των ασκήσεων. Το Wing Chun ONLINE έχει σχεδιαστεί για να σας διδάξει ολόκληρο το σύστημα Wing Chun, από αρχάριους έως προχωρημένους (με νέα βίντεο που προστίθενται συνεχώς).

Χρειάζομαι οπωσδήποτε έναν παρτενέρ;

Στην αρχή δεν χρειάζεται να έχουμε κάποιον για να εξασκούμαστε μαζί, στα πρώτα στάδια έχει πάρα πολλά πράγματα να μάθουμε τα οποία θέλουν πολλές επαναλήψεις με την σωστή καθοδήγηση του δασκάλου.

Αργότερα καθώς προχωράει η εκπαίδευση καλό θα ήταν να επισκεφτούμε μια σχολή, στην περίπτωση που δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα τότε θα μπορούσε ένας φίλος ή κάποιος από την οικογένεια να βοηθήσει.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθει κάποιος;

Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε την φράση

Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως

Παρ' όλα αυτά η πρόοδος διαφέρει απο άτομο σε άτομο καθ' ότι εξαρτάται από τρεις παράγοντες

 1. Το πόσο συχνά προπονείται κάποιος
 2. Την μαθησιακή ικανότητα
 3. Την υπομονή και επιμονή στα μαθήματα
Μπορώ να αξιολογηθώ κι να εξετασθώ;

Φυσικά και μπορείτε. Ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της προπόνησης αξιολογείται η πρόοδος σας και όταν φτάσει ή ώρα που θα είστε ικανός (η) θα σας προτείνει ο Δάσκαλος για εξέταση επιπέδου με πτυχίο της Ε.Ο.Π.Τ. (Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών) και πτυχίο από τον Sifu.

Πόσο συχνά πρέπει να εξασκούμαι και πόσο χρόνο θα μου πάρει για να ολοκληρώσω το σύστημα;

Από 1 - 5 φορές την εβδομάδα. Είναι όμως προτιμότερο κάποιος να εξασκείται συχνότερά διότι η επανάληψη βελτιώνει τον μαθητή. 

Καταλαβαίνουμε με τα πάρα πάνω ότι ανάλογα πόσο συχνά θα προπονούμαστε τόσο ποιο γρήγορα θα φτάσουμε στην ολοκλήρωση του συστήματος.

s2Member®