BEGINNERS COURSES

Up From 12 Years

 

«αρχή ήμισυ παντός»

Η σπουδαιότητα να κάνεις το πρώτο βήμα...

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά,

αλλά και το ποτέ δεν είναι αργά…

Beginners Courses Up From 12 Years

 • MΥΘΟΣ

Επειδή υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους η πεποίθηση ότι δεν το έχουν με τις πολεμικές τέχνες ή ότι πέρασε η ηλικία τους και δεν αξίζει καν να το επιχειρήσουν.

Αυτό σαν άποψη είναι πέρα ως πέρα λαθεμένη και πεσιμιστική. Όλα αυτά είναι μόνο σκέψεις αρνητικές και δικαιολογίες που μας βολεύουν στο να μην κάνουμε το πρώτο βήμα. Ελάτε για ενα δοκιμαστικό μάθημα στο τμήμα Beginners Courses και θα αλλάξει για πάντα ο τρόπος σκέψης σας.

 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μέσα από το ΤΜΗΜΑ BEGINNERS COURSES, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τις τεχνικές και την αυτοπεποίθησή τους, σε ένα νέο επίπεδο με διασκεδαστικό και δυναμικό τρόπο. Τα οφέλη που αποκτά κάποιος απο την ενασχόληση του με το Wing Chun είναι πάρα πολλά.

Μέσα απο τις προπονήσεις θα βλέπετε μέρα με την μέρα να μεταμορφόνεστε διανοητικά και σωματκά σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

 • ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η σχολή Wing Chun Kung Fu του Sifu Νίκου Αγαθόπουλου σας βεβαιώνει απόλυτα ότι είναι πάντα κοντά στους αρχάριους μαθητές και κάνει οτιδήποτε είναι εφικτό, προκειμένου να μπορέσει ο καινούργιος μαθητής να ενταχθεί 100% ομαλά μέσα στο υπόλοιπο σύνολο της σχολής και να ξεπεράσει σιγά - σιγά όλα τα εμπόδια που στην αρχή τον εμπόδιζαν με την μορφή αρνητικών σκέψεων.

Πόρισμα 1ο

Οι αρχάριοι μαθητές του Wing Chun προσπαθούν να μάθουν πάρα πολλά πράγματα από διαφορετικές πηγές στο διαδύκτιο με αποτέλεσμα να μειώνουν την προσπάθεια τους στο τμήμα και μαθάινουν εσφαλμένα τις όποιοες τεχνικές.

Στο τμήμα Beginners Courses υπάρχει η απετούμενη κατάρτηση και γνώση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 • Η εκμάθηση του Wing Chun στο τμήμα Benniners courses πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη.
 • Προϋπόθεση για την επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι: υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά.
 • Ο μαθητής δεν πρέπει να έχει την πεποίθεση ότι κάνοντας περισσότερα πράγματα θα έχει περισσότερα αποτελέσματα, αλλά το αντίθετο.
 • Οι μαθητές που εμπιστεύονται τον Δάσκαλο τους, είναι αυτοί που προοδεύουν.
Wing Chun for Beginners

Beginners courses

 • 5 ημέρες την εβδομάδα βάση του προγράμματος και Σαββατοκύριακο κατόπιν ραντεβού.
 • Διατίθενται επίσης ημι-ιδιαίτερα μαθήματα σε μικρές ομαδικές συνεδρίες.
 • Για γυναίκες και κορίτσια γυμανσίου - λυκείου προσαρμοσμένες τεχνικές αυτοάμυνας στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
 • Στα τμήματα των αρχαρίων μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και όλα τα επίπεδα εμπειρίας.

Τα μαθήματα γίνονται από τον Δάσκαλο Νίκο Αγαθόπουλο στην σχολή μας ή στον χώρο σας.

Πόρισμα 2ο

Στα τμήματα Beginners Courses οι μαθητές έχουν την  τάση να πιστεύουν ότι με λίγα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν, θα μάθουν Wing Chun. Δεν μαθαίνεις τίποτα με μερικές συνεδρείες,  πρέπει να κοπιάσεις πολύ περισσότερο έτσι ώστε το Wing Chun να γίνει ένα με το σώμα σου.

Private Kung Fu lessons
Afraided teen girl in hood

Τμήματα αυτοάμυνας για το τμήμα beginners courses

Διάρκεια μαθημάτων 90'

Προπόνηση καθημερινά πρωί και απόγευμα

Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα Beginners Courses

 • Προετοιμασία με προθέρμανση
 • Τεχνικές και εφαρμογές
 • Βηματισμούς
 • Ενδυνάμωση
ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  10’
 • Το μάθημα ξεκινά με γυμναστική και διατάσεις σε ολόκληρο το σώμα.
 • Ασκήσεις άρθρωσης μυών και καρδιαγγειακής άσκησης, διατάσεις, πολεμικές θέσεις, τεχνική χτυπήματος με προστατευτικά γάντια σε στόχους 10’.
ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΜΩΝ (TAOS) 10'
 • Μετά την έναρξη της φυσικής προετοιμασίας, η εκμάθηση των τεχνικών μπορεί να ξεκινήσει.
 • Υπάρχουν τρεις άοπλες φόρμες στο Wing Chun
 1. Shil Lim Tao
 2. Chum Kil
 3. Bil Jee

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  Τι ελπίδες θα είχα να κερδίσω κάποιον μεγαλύτερο και δυνατότερο από εμένα;

  Δεν χρειάζεται να «κερδίσετε» τον αγώνα με την έννοια του να τραυματίσετε το άλλο άτομο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποτρέψετε την επίθεση, ώστε να μπορέσετε να ξεφύγετε και να φτάσετε σε ασφαλές μέρος.

  Στα μαθήματα Wing Chun θα μάθετε τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται εναντίον ενός μεγαλύτερου, φυσικώς ισχυρότερου ατόμου. Θα μάθετε πώς να απελευθερώνεστε από κρατήματα με τρόπους που δεν απαιτούν πολλή δύναμη. Θα μάθετε επίσης για ευάλωτα σημεία στο σώμα του επιτιθέμενου που μπορείτε να χτυπήσετε εάν είναι απαραίτητο (και ακόμη και το πιο μυώδες σώμα έχει πολλά αδύνατα σημεία). Θα εξετάσουμε επίσης μια ολόκληρη σειρά άλλων στρατηγικών εκτός από τη σωματική αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένης της επίγνωσης, της αποφυγής και της λεκτικής αυτοάμυνας.

  Αν αντισταθώ σε μια επίθεση, ο επιτιθέμενος δεν θα θυμώσει περισσότερο;

  Σε πολλές κοπέλες έχουν πει: «Μην αντισταθείτε αν σας επιτεθούν, απλώς θα τους θυμώσετε και θα πάθετε χειρότερα». Το λένε αυτό, επειδή υποθέτουν ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά.

  Αν σπάσω το γόνατο του επιτιθέμενου, θα θυμώσει; Πιθανώς. Αλλά δεν θα κάτσω να δω πόσο θα θυμώσει αυτός ο άνθρωπος, φεύγω από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορώ.

  Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που αντιστέκονται σε απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης (σωματικά ή λεκτικά) είναι σε θέση να απομακρύνονται με ασφάλεια πολύ πιο συχνά από εκείνες που δεν κάνουν τίποτα.

  Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε, οτι κάθε κατάσταση είναι μοναδική. Σε κάθε δεδομένη κατάσταση, ο καθένας από εμάς πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το τι πρέπει να κάνει.

  Υπάρχουν πολλές πολεμικές τέχνες που διδάσκουν αυτοάμυνα. Πώς μπορώ να ξέρω εάν το Wing Chun είναι το κατάλληλο για μένα;

  Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να έρθετε για ένα δοκιμαστικό μάθημα προκοιμένου να διαπιστώσετε αν το εν λόγο σύστημα αυτοάμυνας αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

  Υπάρχουν πολλές πολεμικές τέχνες που διδάσκουν αυτοάμυνα, αλλά πιστεύω ότι το Wing Chun θα σας κερδίσει αμέσως.

   

  Μπορούν τα νέα κορίτσια να παρακολουθήσουν μαθήματα Wing Chun;

  Η ιδανική ηλικία για να ασχοληθεί κάποιος με το Wing Chun είναι τα 10 έτη.

  Θα ήταν καλό οι νεαρές μαθητευόμενες στην αρχή να παρακολουθούν τα μαθήματα αυτοάμυνας με κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να εξασκηθούν με μεγαλύτερους ανθρώπους και να αρχίσουν έτσι σιγά - σιγά να αποβάλλουν τους φόβους τους.

  Έχω δεχθεί επίθεση στο παρελθόν. Θέλω να μάθω Wing Chun, αλλά ανησυχώ ότι θα θυμηθώ τραυματικές εμπειρίες. Τι προτείνετε;

  Πολλές γυναίκες που έχουν δεχθεί επίθεση στο παρελθόν έχουν βρει ότι το Wing Chun είναι μια ενδυναμωτική και θεραπευτική εμπειρία.

  Όπως επίσης είναι αλήθεια, ότι η συζήτηση ζητημάτων βίας και σεναρίων αυτοάμυνας με ρόλους μπορεί να είναι συναισθηματικά προκλητική.

  Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε εάν η ενασχόληση σας με το Wing Chun είναι σωστή επιλογή για εσάς αυτήν τη στιγμή.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ

  Τα μαθήματα Wing Chun χτίζουν δύναμη.

  Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση είναι απίθανο να δεχτούν εκφοβισμό.

  Οι μαθητές Wing Chun μαθαίνουν να ελέγχουν την επιθετικότητά τους.

  Παιδιά με επιθετική συμπεριφορά μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους εντός και εκτός της σχολής.

  εκδηλωση ενδιαφεροντος

  12 + 1 =

  s2Member®

  Pin It on Pinterest

  Share This