KUNG FU FOR KIDS

Kids Courses Wing Chun για παιδιά

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

6 – 11 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 60 ΛΕΠΤΩΝ 3 ΦΟΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μέσα από τα μαθήματα Kids course τα παιδιά μαθαίνουν τις σημαντικότερες  έννοιες για την διαμόρφωση της προσωπικότητας τους, όπως πειθαρχία, σεβασμό, ευγένεια, αυτοπεποίθηση, θάρρος και κυρίως διδάσκονται τη χρήση μη βίας στη ζωή τους.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας καθώς οδεύουν προς την εφηβεία, έρχονται αντιμέτωπα με νέες και διαφορετικές προκλήσεις. Σε αυτήν την πορεία αναπτύσσονται σωματικές, διανοητικές και συναισθηματικές αλλαγές, σίγουρα μαθαίνουν ταχύτερα από τα μικρότερα παιδιά σε ηλικία, αλλά και με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι ενήλικες.

Στην σχολή μας τα μαθήματα γίνονται μέσα από κατάλληλη εκπαίδευση με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να κρατάμε τα μαθήματα σε ένα επίπεδο μορφωτικό διασκεδαστικό, αλλά και ενδιαφέρον, κυρίως, κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και το επίπεδο εκμάθησης που βρίσκεται (αρχάριο έως προχωρημένο).

Καθώς το παιδί προχωράει μέσα από τη δομή βαθμολόγησης και επιπέδων (Ζώνες), η συγκέντρωσή και η εστίασή του βελτιώνονται, επιτρέποντας έτσι να προχωράει σε πιο σύνθετες τεχνικές αυτοάμυνας που απαιτούν συνεργασία με συμμαθητές και την εισαγωγή στην χρήση όπλων, όλα διδάσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον κάτω από το άγρυπνο μάτι των εκπαιδευτών της σχολής.

Στοχεύουμε να φτάνουμε όλους τους μαθητές Juniors στην απόκτηση της Junior Black Belt.

Όλα τα μαθήματα διδάσκονται με φιλικό και αισιόδοξο τρόπο από πλήρως εκπαιδευμένους εκπαιδευτές που έχουν χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία των παιδιών.

Δύο είναι οι κανόνες που μαθαίνουμε σε όλα τα παιδιά μας:

Να προσπαθείτε πάντα για το καλύτερο και να το αξιοποιείται διασκεδάζοντας

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30′ ΛΕΠΤΑ

Διατάσεις| Διπλώσεις | Στασεις (10′)

Η έναρξη του μαθήματος ξεκινά με φυσική και τεχνική προετοιμασία: αρθρικές, μυϊκές και καρδιαγγειακές ασκήσεις, τέντωμα, στάσεις και θήκες, την τεχνική χτυπήματος στα πόδια της αρκούδας, τους στόχους ή τις ρακέτες για δέκα λεπτά.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΦΟΡΜΩΝ (TAOS) – (10 λεπτά)
Μετά την έναρξη της φυσικής προετοιμασίας, η εκμάθηση των Φορμών μπορεί να ξεκινήσει. Στο Wing Chun, όλες οι τεχνικές που απαρτίζουν το στιλ περιέχονται στις φόρμες. Υπάρχουν τρεις φόρμες στο Wing Chun:

1 – Shil Lim Tao, “Ο δρόμος ο τρόπος η το σχήμα της μικρής ιδέας”

2 – Chum Kil ή Chum Kiu στα καντονέζικα, θα πει “γεφύρωση”

ΤΕΧΝΙΚΕΣ – (10 λεπτά)
Τεχνικές κίνησης, βασικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών (γροθιές, κλωτσιές, τεχνική παρακολούθησης κ.λπ)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ (10΄)

Στα τμήματα αυτά παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας, προκειμένου να διαμορφώσουν σωστά  τον χαρακτήρα τους, ενώ προετοιμάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουν τη ζωή με θάρρος.

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς σε μια σχολή πολεμικών τεχνών για το παιδί τους!

Σας ενδιαφέρει η βελτίωση της υγείας του παιδιού σας, η ανάπτυξη των ικανοτήτων του και η ευελιξία, ενώ θα εκπαιδεύεται σε ένα διασκεδαστικό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον; Ή ίσως ψάχνετε για ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας κατάλληλο για το παιδί σας; Και στις δύο περιπτώσεις το παραδοσιακό Wing Chun Kung Fu είναι η δραστηριότητα που ψάχνετε. Το πρόγραμμα μας “Kung Fu για παιδιά” έχει σχεδιαστεί ειδικά για το παιδί σας, έτσι ώστε να του δώσει ένα υγιές σώμα και μυαλό. Η Ιδέα μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να “Σκέφτονται και να πράττουν το σωστό” όχι μόνο κατά την παιδική τους ηλικία αλλά και στην υπόλοιπη ζωή.

Ο στόχος του μαθήματος δεν είναι να δημιουργήσει έναν «μικρό πολεμιστή» αλλά να μεταδώσει στο παιδί ένα σύνολο εργαλείων που του επιτρέπει να αναπτύξει αυτοπεποίθηση, σεβασμό για τους συντρόφους του και έλεγχο των κινήσεών του.

Η φιλοσοφική αρχή των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών είναι πρωτίστως η διδασκαλία της μη βίας. Ωστόσο, το παιδί δεν πρέπει να υποταχθεί σε περίπτωση άμεσης αντιπαράθεσης.

Οι τεχνικές που μαθαίνει θα του επιτρέπουν να μάθει να προστατεύει τη φυσική του ακεραιότητα καθώς μεγαλώνει.

GET REGISTER NOW

7 + 7 =

Panhellenic struggles
Kung Fu Training for Kids

ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (KIDS COURSE)

Ανατομικές γνώσεις μέσω ασκήσεων προετοιμασίας και προθέρμανσης. Κοινή κίνηση, περιστροφή, τέντωμα και στάση, ασκήσεις γιόγκα, αγώνες και παιχνίδια.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Εργασία σε ψυχοκινητικές δεξιότητες μέσω της ανάπτυξης «διαδρομών» όπου το παιδί απαιτείται να κινηθεί σε διαφορετικές θέσεις (άλμα, ζιγκ-ζαγκ, κυβίστηση, αποφυγή κ.λπ).

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗς Η ΠΑΛΗΣ

Το παιδί μαθαίνει να αντιστέκεται σε μια ώθηση ή ένα τράβηγμα ή το γεγονός ότι ένα άλλο παιδί μπορεί να αρπάξει τα χέρια ή τα πόδια του. Μαθαίνει επίσης να λυγίζει για να σηκώνεται καλύτερα ή να αφήνει μια δύναμη που είναι πολύ μεγάλη (αποφυγή, μετατόπιση). Γνωρίζει τη δύναμη και τις αδυναμίες του (όρια) και σταδιακά αποκτά εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Μαθαίνει συγκεκριμένα μέσω παιχνιδιού και προπόνησης που μπορεί να βελτιώσει και να τελειοποιήσει την τεχνική του μέσω της επανάληψης.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα παιδιά είναι σε θέση να βοηθήσουν τους συντρόφους τους, μέσα από παιχνίδια όπου η ενότητα είναι δύναμη. Ενθαρρύνεται να βοηθήσει τους λιγότερο προηγμένους συντρόφους του όταν έχει αποκτήσει λίγο περισσότερη τεχνική εμπειρία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΤΩΣΗΣ

Μέσω του έργου των παραδοσιακών μορφών (taos), το παιδί οδηγείται να μιμηθεί τον δάσκαλό του για να αποκτήσει τις τεχνικές και να τις αναπαραγάγει άδειες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Παρατηρώντας, το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει μια κίνηση που του δείχνει ο δάσκαλός του και να το αναπαράγει με τον σύντροφό του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Διάτρησης, τσάντα, πόδια αρκούδας, στόχους. ρακέτες, στεφάνες, κ.λπ. Το παιδί μαθαίνει να ελέγχει τις τροχιές, την πρόθεσή του και τη δύναμη των επιθέσεων του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τεχνικές άμυνας κατά των επιληπτικών κρίσεων, τεχνικές μπλοκαρίσματος γροθιών ή κλωτσιών (πόδια τίγρης, πτέρυγα γερανού, χέρι πιθήκου κ.λπ.), σάρωση, επιθέσεις και άμυνα από το έδαφος (δράκος γης), θέσεις, κινήσεις. Το παιδί αντιλαμβάνεται τις αποστάσεις αλλά και αυτό που ονομάζεται «χρονισμός» (χρόνος αντίδρασης). Πρέπει να μάθει να φεύγει την κατάλληλη στιγμή, μερικές φορές πρέπει να μπορεί να προβλέψει μια θέση ή μια μελλοντική κίνηση. Το παιδί μαθαίνει σταδιακά να κάνει το σύνδεσμο μεταξύ χρόνου και χώρου (απόσταση). Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται τη στιγμή κατά την οποία πρέπει να συμβεί η αμυντική του δράση, ώστε να μην αγγίζεται.

ΑΞΙΕΣ
Πολλά εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να ξυπνήσει το παιδί στις ικανότητές του για συντονισμό, ταχύτητα, δύναμη, αντίδραση, ακρίβεια… αλλά και υπομονή, σεβασμό και ταπεινότητα με τους συντρόφους του.

Η έννοια του χαιρετισμού στον Δασκάλου ή μεταξύ των μαθητών, η στολή του kung fu, η «καλομιλούμενη» και η «καλή συμπεριφορά» μέσα στην σχολή παραμένουν οι αξίες των πολεμικών τεχνών. Το να ξέρεις πώς να δέσεις τη ζώνη σου, τα κορδόνια σου, να φροντίζεις το κιμονό σου, να μην είσαι αγενής με τους συμμαθητές σου, να κάνεις την τεχνική σου όσο καλύτερα μπορείς, είναι τιμές που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ 2021 – 2022

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή : 11:00 – 12:00 (ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΦΙΚΟ)

Δευτέρα – Παρασκευή: 18:00 – 19:30  (ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΦΙΚΟ)

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη : 19:30 – 20:30  (ΠΑΙΔΙΚΟ & LITTLE DRAGONS)

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.