10 REGULATIONS

Του Δασκαλου Νικου Αγαθοπουλου

10 REGULATIONS

10 REGULATIONS - 10 REGULATIONS - 10 REGULATIONS

Κανονισμοί

Οι κανόνες στο Wing Chun αποτελούν θεμέλιο για την αποτελεσματική λειτουργία και τη διατήρηση της ιδιαίτερης φύσης της πρακτικής μας. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα γυμναστήρια, η σχολή μας έχει καθιερώσει δικούς της, συχνά παράξενους, κανόνες που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τους αιώνες.

Είναι απαραίτητο για κάθε ενδιαφερόμενο να εξοικειωθεί με αυτούς τους κανόνες και να τους τηρεί προσεκτικά, ακόμα και αν αρχικά φαίνονται ίσως λίγο ασυνήθιστοι.

10 Regulations

Wing Chun - 10 Regulations

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους ακόλουθους κανονισμούς της σχολής μας:

Εξετάσεις και Σεμινάρια

Σας καλούμε να έχετε πάντα μαζί σας την ταυτότητά σας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και των σεμιναρίων. Η ταυτότητα αποδεικνύει όχι μόνο τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις αυτές αλλά και την αναγνώριση ως εγγεγραμμένο μέλος της σχολής μας.

Σημειώστε ότι η ταυτότητα σας πρέπει να περιλαμβάνει φωτογραφία και υπογραφή του Δασκάλου.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας, και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ή βοήθεια χρειαστείτε.

Σεβασμός προς τον Δάσκαλο και Συμμόρφωση με τους Κανόνες

Στη σχολή μας, ο Δάσκαλος αποτελεί τον πυρήνα της εκπαίδευσης μας, αποτελώντας το Α και το Ω της αυτοάμυνας. Με την εγγραφή μας, δεσμευόμαστε να τηρούμε άγραφους κανόνες που βασίζονται στην αρχή του σεβασμού και της αφοσίωσης.

Συγκεκριμένα, υποχρεούμαστε να δείχνουμε απόλυτο σεβασμό προς τον Δάσκαλο και να ακούμε με προσήλωση και σεβασμό κάθε διδασκαλία του, χωρίς να τον αμφισβητούμε. Η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι ευγενική, χωρίς αγένεια ή αντίδραση.

Αυτές οι αρχές συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας θετικής ατμόσφαιρας εκπαίδευσης και αμοιβαίου σεβασμού.

Είμαστε πάντα εδώ για να σας υποστηρίξουμε στην πορεία σας και να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχετε.

Ενδυματολογικοί Κανόνες Προπόνησης

Σας υπενθυμίζουμε τη σημασία της κατάλληλης ενδυμασίας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Παρακαλούμε να φοράτε ένα μαύρο μπλουζάκι με το λογότυπο της σχολής μας, μακρύ φαρδύ παντελόνι και διακριτική ζώνη.

Αποφύγετε τη χρήση πολύχρωμων ενδυμάτων,  παρακαλούμε επιλέξτε ρούχα που ανταποκρίνονται στον χαρακτήρα της προπόνησης. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέξετε κατάλληλα παπούτσια που είναι προσαρμοσμένα στον χώρο.

Οι παραπάνω οδηγίες συμβάλλουν στη διατήρηση της επαγγελματικής εικόνας της σχολής μας και εξασφαλίζουν την άνεση και ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Σας ευχαριστούμε για τη συμμόρφωσή σας.

Κανόνες Ασφαλείας κατά τη Διάρκεια του Sparring

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των sparring προπονήσεων, είναι υποχρεωτικό να φοράτε τα ειδικά προστατευτικά, όπως επικαλαμίδες και γάντια MMA. Αυτά τα προστατευτικά εξασφαλίζουν την αποφυγή τραυματισμών και την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της εν λόγω δραστηριότητας.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι δεν επιτρέπεται η χρήση τσίχλας κατά τη διάρκεια του sparring. Επίσης, αποφύγετε τη φορά αντικειμένων όπως αλυσίδες, ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, προκειμένου να διασφαλίσετε την απόλυτη ασφάλεια κατά την προπόνησή σας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Απαγόρευση Χρήσης Κινητών Τηλεφώνων στο Μάθημα

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι απαγορευμένη η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Σας παρακαλούμε να τα απενεργοποιείτε και να τα αφήνετε στην τσάντα σας ή σε κάποια άλλη θέση που δε θα διακόπτει την προπόνηση.

Αυτό το μέτρο έχει ληφθεί για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι σπουδαστές επικεντρώνονται πλήρως στην προπόνηση και στη διδασκαλία χωρίς περιττές διακοπές. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συμμόρφωσή σας σε αυτόν τον κανόνα.

Αποφύγετε τη Χρήση Αλκοόλ και Άλλων Ουσιών Πριν το Μάθημα

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι απαραίτητο να αποφεύγετε τη χρήση αλκοόλ ή άλλων επιβλαβών ουσιών πριν από τη συμμετοχή σας στο μάθημα. Η κατανάλωση αυτών των ουσιών μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωση, τη σωματική ικανότητα και την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη αυτό το σημείο προτού έρθετε στο μάθημα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό περιβάλλον εκπαίδευσης για όλους.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τον σεβασμό προς τη σχολή και τους συμμαθητές σας.

Πρόγραμμα Εγγραφής και Υποχρεώσεις του Μαθητή

Σας υπενθυμίζουμε τη σημασία της συνέπειας και της έγκαιρης παρουσίας σας στο μάθημα. Η συνέπεια εκδηλώνεται όχι μόνο μέσα στην αίθουσα προπόνησης, αλλά και σε άλλες υποχρεώσεις προς τη σχολή.

  1. Συμμόρφωση Προς το Πρόγραμμα: Ο μαθητής υποχρεούται να τηρεί το προγραμματισμένο ωράριο του μαθήματος και να παρευρίσκεται εγκαίρως στις προπονήσεις.
  2. Συνέπεια σε Ευθύνες: Εκτός από τη συμμετοχή στο μάθημα, ο μαθητής πρέπει να είναι συνεπής ως προς άλλες υποχρεώσεις, όπως η έγκαιρη πληρωμή των διδάκτρων και η αντιμετώπιση οποιασδήποτε άλλης εκκρεμότητας.
  3. Ανανέωση Συνδρομής: Σημειώνουμε ότι η ανανέωση της συνδρομής πραγματοποιείται κάθε μήνα, ανεξάρτητα από την ημερομηνία εγγραφής. Παρακαλούμε να τηρείτε αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και τη συνεισφορά στην ομαλή λειτουργία της σχολής.

Παραδοσιακή Συμπεριφορά στη Σχολή Εκπαίδευσης

Κατά την είσοδο και έξοδο από τη σχολή, είναι απαραίτητο να χαιρετάτε τον δάσκαλο, επίσης και μετά από κάθε εκπαίδευση. Αυτή η ασιατική παράδοση αντιπροσωπεύει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς τους Si-hing, Si-dai, Si-mui και Sifu μας.

Σεβαστείτε τους τίτλους αυτούς όχι μόνο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και εκτός αυτών. Χρησιμοποιείτε τους σωστούς τίτλους και αποφεύγετε να απευθύνεστε στον εκπαιδευτή σας με το μικρό του όνομα ή δυνατή φωνή. Αποφύγετε ανάρμοστες εκφράσεις και μην αμφισβητείτε τον Δάσκαλό σας όταν σας κάνει παρατηρήσεις.

Μην εκδηλώνετε υπεροπτική συμπεριφορά και αποφεύγετε τη δημιουργία δυσάρεστης ατμόσφαιρας. Να είστε φιλικοί και πρόθυμοι για βοήθεια απέναντι στους συναθλητές και τους εκπαιδευτές σας.

Σεβασμός στις Διαφορετικές Πολεμικές Τέχνες

Στη σχολή μας, σεβόμαστε το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες πολλές αξιόλογες πολεμικές τέχνες και ότι δεν είναι μόνο η δική μας που υπερτερεί έναντι των υπολοίπων.

Είναι σημαντικό να μη δημιουργούμε διχασμούς με άλλες πολεμικές τέχνες. Δεν κερδίζουμε φίλους προβάλλοντας ενθουσιασμό για τις ανίκητες τεχνικές μας σε οπαδούς άλλων αθλημάτων. Καλό είναι να σέβεστε τις απόψεις άλλων και να μην προσβάλλετε δημόσια άλλα συστήματα ή δασκάλους.

Σκοπός μας είναι να ζούμε ειρηνικά με άλλα συστήματα, βλέποντας τις πολεμικές τέχνες ως μία μεγάλη οικογένεια. Παρακαλούμε, μην καταστρέφετε το όνομα της σχολής μας και να συμπεριφέρεστε με τρόπο που να μας κάνει υπερήφανους που είστε μέλος της.

Για όσους δεν είναι μέλη

Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η διακίνηση των τεχνικών του Wing Chun σε άτομα που δεν ανήκουν στη σχολή μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τεχνικές αυτές είναι επικίνδυνες και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για νόμιμη αυτοάμυνα.

Παρακαλούμε, να έχετε πάντα υπόψη σας τη σοβαρότητα αυτών των τεχνικών και να τις εφαρμόζετε με σωστό τρόπο μόνον όταν απαιτείται για την προστασία του εαυτού σας σε περιπτώσεις νόμιμης αυτοάμυνας.

Η ασφάλεια και η ευημερία των μελών μας είναι πάντα προτεραιότητά μας.

s2Member®