WOMAN SELF-DEFENCE

...for street fighting situations and more...

WOMEN SELF-DEFENCE

Why Women need Self-defence lessons

Take a Look at some reasons!

 • Μια στις τρείς γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
 • Μια στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
  • 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
  • 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως παιδιά και γυναίκες, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
  • Γυναίκες που έχουν βιώση κάποιου είδους κακοποίησης ή έχουν πέση θύματα βιασμού ή απόπειρας. Το Wing Chun ως αυτοάμυνα είναι οτι καλύτερο μπορούν να κάνουυν για να μπορέσουν να αντισταθούν σε μια παρόμοια απόπειρα.

  Η πλειοψηφία των γυναικών σκέφτεται ότι «Αυτό είναι αδύνατον να γίνει, δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα.

  Συχνά οι γυναίκες πιστεύουν ότι η ανάγκη για αυτοάμυνα δεν θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητές τους καθώς νομίζουν ότι θα μπορούσαν να αποφύγουν μία ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση απλώς με το να μην επιτρέπουν αγνώστους στο σπίτι τους ή να μην περπατούν μόνες τα βράδια.

  Οι γυναίκες έχουν 6 φορές πιο πολλές πιθανότητες από τους άντρες να δεχθούν επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να ασκούνται με άλλου είδους δραστηριότητες, παρά την αυτοάμυνα.

  Women Self Defence

  Αυτοάμυνα για γυναίκες - τα μαθήματα

  5 ημέρες την εβδομάδα βάση του προγράμματος και Σαββατοκύριακο κατόπιν ραντεβού.

  Διατίθενται επίσης ημι-ιδιαίτερα μαθήματα σε μικρές ομαδικές συνεδρίες

  Τόσο για γυναίκες όσο και για κορίτσια γυμανσίου - λυκείου προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

  Όλες οι ηλικίες και όλα τα επίπεδα εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων αρχάριων καθώς και πολεμικών τεχνών υψηλού επιπέδου

  Τα μαθήματα γίνονται από τον Δάσκαλο Νίκο Αγαθόπουλο στην σχολή μας ή στον χώρο σας.

  Τι επιτυγχάνουμε με τα μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες

  Με τα μαθήματα αυτοάμυνας Wing Chun Kung Fu για γυναίκες επιτυγχάνουμε την βέλτιστη αύξηση της σωματικής και διανοητικής επίτευξης. Μέσα απο την εκπαίδευση θα μάθετε τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται εναντίον ενός μεγαλύτερου, φυσικώς ισχυρότερου ατόμου.

  Θα μάθετε πώς να απελευθερώνεστε από κρατήματα με τρόπους που δεν απαιτούν πολλή δύναμη. Θα μάθετε επίσης για ευάλωτα σημεία στο σώμα του επιτιθέμενου που μπορείτε να χτυπήσετε εάν είναι απαραίτητο (και ακόμη και το πιο μυώδες σώμα έχει πολλά αδύνατα σημεία). Θα εξετάσουμε επίσης μια ολόκληρη σειρά άλλων στρατηγικών εκτός από τη σωματική αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένης της επίγνωσης, της αποφυγής και της λεκτικής αυτοάμυνας.

   

   

  Private Kung Fu lessons
  Afraided teen girl in hood

  Γυναικεία αυτοάμυνα για το δρόμο διάρκεια μαθημάτων 90'

  ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

  Τι περιλαμβάνει το μάθημα

  ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  10’
  • Το μάθημα ξεκινά με γυμναστική και διατάσεις σε ολόκληρο το σώμα.
  • Ασκήσεις άρθρωσης μυών και καρδιαγγειακής άσκησης, διατάσεις, πολεμικές θέσεις, τεχνική χτυπήματος με προστατευτικά γάντια σε στόχους 10’.
  ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΜΩΝ (TAOS) 10'
  • Μετά την έναρξη της φυσικής προετοιμασίας, η εκμάθηση των τεχνικών μπορεί να ξεκινήσει.
  • Υπάρχουν τρεις άοπλες φόρμες στο
  1. Shil Lim Tao
  2. Chum Kil
  3. Bil Jee

   ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

   Τι ελπίδες θα είχαν να κερδίσω κάποιον μεγαλύτερο και δυνατότερο από εμένα;

   Δεν χρειάζεται να «κερδίσετε» τον αγώνα με την έννοια του να νικήσετε το άλλο άτομο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποτρέψετε την επίθεση αρκετά για να μπορέσετε να ξεφύγετε και να φτάσετε σε ασφαλές μέρος.

   Στα μαθήματα Wing Chun θα μάθετε τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται εναντίον ενός μεγαλύτερου, φυσικώς ισχυρότερου ατόμου. Θα μάθετε πώς να απελευθερώνεστε από κρατήματα με τρόπους που δεν απαιτούν πολλή δύναμη. Θα μάθετε επίσης για ευάλωτα σημεία στο σώμα του επιτιθέμενου που μπορείτε να χτυπήσετε εάν είναι απαραίτητο (και ακόμη και το πιο μυώδες σώμα έχει πολλά αδύνατα σημεία). Θα εξετάσουμε επίσης μια ολόκληρη σειρά άλλων στρατηγικών εκτός από τη σωματική αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένης της επίγνωσης, της αποφυγής και της λεκτικής αυτοάμυνας.

   Αν αντισταθώ σε μια επίθεση, ο επιτιθέμενος δεν θα θυμώσει περισσότερο;

   Σε πολλές κοπέλες έχουν πει: «Μην αντισταθείτε αν σας επιτεθούν, απλώς θα τους θυμώσετε και θα πάθετε χειρότερα». Το λένε αυτό, επειδή υποθέτουν ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά.

   Αν σπάσω το γόνατο του επιτιθέμενου, θα θυμώσει; Πιθανώς. Αλλά δεν θα κάτσω να δω πόσο θα θυμώσει αυτός ο άνθρωπος, φεύγω από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορώ.

   Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που αντιστέκονται σε απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης (σωματικά ή λεκτικά) είναι σε θέση να απομακρύνονται με ασφάλεια πολύ πιο συχνά από εκείνες που δεν κάνουν τίποτα.

   Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε, οτι κάθε κατάσταση είναι μοναδική. Σε κάθε δεδομένη κατάσταση, ο καθένας από εμάς πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το τι πρέπει να κάνει.

   Υπάρχουν πολλές πολεμικές τέχνες που διδάσκουν αυτοάμυνα. Πώς μπορώ να ξέρω εάν το Wing Chun είναι το κατάλληλο για μένα;

   Υπάρχουν πολλές πολεμικές τέχνες που διδάσκουν αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένου του Wing Chun Kung Fu για γυναίκες. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα πράγματα να διδαχτεί κάποιος από το Wing Chun από το να μάθει να σπάει ξύλα να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει σάκους.

   Οι ακόλουθες πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν το Wing Chun θα ήταν κατάλληλο για εσάς:

    

   Μπορούν τα νέα κορίτσια να παρακολουθήσουν μαθήματα Wing Chun Kung Fu;

   Η ελάχιστη ηλικία για την εκμάθηση του Wing Chun Kung Fu για γυναίκες είναι τα 10 έτη. Θα ήταν καλό το νεαρό κορίτσι να παρακολουθεί μαθήματα που περιλαμβάνει ενήλικες, μπορεί να αρχίσει με τη μητέρα του, ή ένα άλλο μέλλος της οικογένειας. Αυτό θα της δώσει την ευκαιρία να εξασκηθεί με μεγαλύτερους ανθρώπους και να αρχίσει να αποβάλει σιγα σιγά τους φόβους του.

   Έχω δεχθεί επίθεση στο παρελθόν. Θέλω να μάθω Wing Chun, αλλά ανησυχώ ότι θα θυμηθώ τραυματικές εμπειρίες. Τι προτείνεται?

   Πολλές γυναίκες που έχουν δεχθεί επίθεση στο παρελθόν έχουν βρει ότι το Wing Chun Kung Fu είναι μια ενδυναμωτική και θεραπευτική εμπειρία.

   Όπως επίσης είναι αλήθεια, ότι η συζήτηση ζητημάτων βίας και σεναρίων αυτοάμυνας με ρόλους μπορεί να είναι συναισθηματικά προκλητική.

   Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε εάν η ενασχόληση σας με το Wing Chun είναι σωστή επιλογή για εσάς αυτήν τη στιγμή.

   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ

   Τα μαθήματα Wing Chun Kung Fu χτίζουν δύναμη.

   Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση είναι απίθανο να δεχτούν εκφοβισμό.

   Οι μαθητές Wing Chun μαθαίνουν να ελέγχουν την επιθετικότητά τους.

   Οι εκφοβιστές μαθαίνουν να σέβονται άλλους εφήβους εντός και εκτός της σχολής.

   Δηλωση ενδιαφεροντοσ

   6 + 13 =

   s2Member®

   Pin It on Pinterest

   Share This