LITTLE DRAGONS KUNG FU

4-6 ετών διάρκεια μαθήματος 60΄ δυο φορές/εβδομάδα 

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν με διαφορετικό ρυθμό και με διαφορετικό τρόπο από τους ενήλικες. Ως γονέας, θα γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πώς η διδασκαλία των παιδιών συνεπάγεται διαφορετικές μεθόδους από τη διδασκαλία των ενηλίκων: απλούστερες λέξεις και έννοιες και τεχνικές για την εμπλοκή της εστίασης και της συγκέντρωσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στην σχολή Wing Chun Kung Fu, εκτελούμε μαθήματα ειδικά για αυτή την ηλικία έτσι ώστε τα μαθήματα να είναι διασκεδαστικά, ενδιαφέροντα, δελεαστικά  και, κυρίως, κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού για το στάδιο εκμάθησης που βρίσκεται.

Τα μαθήματα Little Dragons απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών, με ένα πλήρως δομημένο πρόγραμμα μαθημάτων από αρχάριους έως και προχωρημένους. Στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε όλους τους μαθητές μας προς τη Μαύρη Ζώνη Little Dragon!

Αργότερα, καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, έχουμε τμήματα Junior για ηλικίες 7 έως 11 ετών, οι οποίες προετοιμάζουν τα παιδιά να συνεχίσουν στις τάξεις των εφήβων και ενηλίκων.

Όλα τα μαθήματα διδάσκονται με φιλικό και αισιόδοξο τρόπο από πλήρως εκπαιδευμένους εκπαιδευτές που έχουν χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία των παιδιών.

Δύο είναι οι κανόνες που μαθαίνουμε σε όλα τα παιδιά μας:

Να προσπαθείτε πάντα για το καλύτερο και να το αξιοποιείται διασκεδάζοντας

Panhellenic struggles
Little Dragons Kung Fu

ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (KIDS COURSE)

Ανατομικές γνώσεις μέσω ασκήσεων προετοιμασίας και προθέρμανσης. Κοινή κίνηση, περιστροφή, τέντωμα και στάση, ασκήσεις γιόγκα, αγώνες και παιχνίδια.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Εργασία σε ψυχοκινητικές δεξιότητες μέσω της ανάπτυξης «διαδρομών» όπου το παιδί απαιτείται να κινηθεί σε διαφορετικές θέσεις (άλμα, ζιγκ-ζαγκ, κυβίστηση, αποφυγή κ.λπ).

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗς Η ΠΑΛΗΣ

Το παιδί μαθαίνει να αντιστέκεται σε μια ώθηση ή ένα τράβηγμα ή το γεγονός ότι ένα άλλο παιδί μπορεί να αρπάξει τα χέρια ή τα πόδια του. Μαθαίνει επίσης να λυγίζει για να σηκώνεται καλύτερα ή να αφήνει μια δύναμη που είναι πολύ μεγάλη (αποφυγή, μετατόπιση). Γνωρίζει τη δύναμη και τις αδυναμίες του (όρια) και σταδιακά αποκτά εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Μαθαίνει συγκεκριμένα μέσω παιχνιδιού και προπόνησης που μπορεί να βελτιώσει και να τελειοποιήσει την τεχνική του μέσω της επανάληψης.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα παιδιά είναι σε θέση να βοηθήσουν τους συντρόφους τους, μέσα από παιχνίδια όπου η ενότητα είναι δύναμη. Ενθαρρύνεται να βοηθήσει τους λιγότερο προηγμένους συντρόφους του όταν έχει αποκτήσει λίγο περισσότερη τεχνική εμπειρία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΤΩΣΗΣ

Μέσω του έργου των παραδοσιακών μορφών (taos), το παιδί οδηγείται να μιμηθεί τον δάσκαλό του για να αποκτήσει τις τεχνικές και να τις αναπαραγάγει άδειες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Παρατηρώντας, το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει μια κίνηση που του δείχνει ο δάσκαλός του και να το αναπαράγει με τον σύντροφό του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Διάτρησης, τσάντα, πόδια αρκούδας, στόχους. ρακέτες, στεφάνες, κ.λπ. Το παιδί μαθαίνει να ελέγχει τις τροχιές, την πρόθεσή του και τη δύναμη των επιθέσεων του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τεχνικές άμυνας κατά των επιληπτικών κρίσεων, τεχνικές μπλοκαρίσματος γροθιών ή κλωτσιών (πόδια τίγρης, πτέρυγα γερανού, χέρι πιθήκου κ.λπ.), σάρωση, επιθέσεις και άμυνα από το έδαφος (δράκος γης), θέσεις, κινήσεις. Το παιδί αντιλαμβάνεται τις αποστάσεις αλλά και αυτό που ονομάζεται «χρονισμός» (χρόνος αντίδρασης). Πρέπει να μάθει να φεύγει την κατάλληλη στιγμή, μερικές φορές πρέπει να μπορεί να προβλέψει μια θέση ή μια μελλοντική κίνηση. Το παιδί μαθαίνει σταδιακά να κάνει το σύνδεσμο μεταξύ χρόνου και χώρου (απόσταση). Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται τη στιγμή κατά την οποία πρέπει να συμβεί η αμυντική του δράση, ώστε να μην αγγίζεται.

ΑΞΙΕΣ
Πολλά εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να ξυπνήσει το παιδί στις ικανότητές του για συντονισμό, ταχύτητα, δύναμη, αντίδραση, ακρίβεια… αλλά και υπομονή, σεβασμό και ταπεινότητα με τους συντρόφους του.

Η έννοια του χαιρετισμού στον Δασκάλου ή μεταξύ των μαθητών, η στολή του kung fu, η «καλομιλούμενη» και η «καλή συμπεριφορά» μέσα στην σχολή παραμένουν οι αξίες των πολεμικών τεχνών. Το να ξέρεις πώς να δέσεις τη ζώνη σου, τα κορδόνια σου, να φροντίζεις το κιμονό σου, να μην είσαι αγενής με τους συμμαθητές σου, να κάνεις την τεχνική σου όσο καλύτερα μπορείς, είναι τιμές που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ 2021 – 2022

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή : 11:00 – 12:00 (ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΦΙΚΟ)

Δευτέρα – Παρασκευή: 18:00 – 19:30  (ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΦΙΚΟ)

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη : 19:30 – 20:30  (ΠΑΙΔΙΚΟ & LITTLE DRAGONS)

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.